Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal confirmă supremaţia britanică şi elimină AS Roma, după 7-6 la penalty-uri (VIDEO)

Arsenal confirmă supremaţia britanică şi elimină AS Roma, după 7-6 la penalty-uri (VIDEO)

Arsenal confirmă supremaţia britanică şi elimină AS Roma, după 7-6 la penalty-uri (VIDEO)
12 Mar 2009   •   00:44

Optimile Ligii Campionilor au programat trei dueluri de mare clasă între echipele din Anglia şi Italia, două dintre cele mai puternice campionate din lume. Nu a fost însă decât o oportunitate pentru ca britanicii să-şi dovedească supremaţia, iar Arsenal a avut poate cea mai dificilă sarcină, dacă privim evoluţia scorului.

Dacă Manchester şi Chelsea au trecut fără mari probleme de primele două clasate din Serie A, Inter, respectiv Juventus, Arsenal Londra a avut nevoie de penalty-uri pentru a obţine calificarea în sferturile Ligii Campionilor în dauna celor de la AS Roma. După 1-0 pe Emirates, în capitala Italiei a venit rândul elevilor lui Spaletti să se impună cu respectivul scor, graţie golului înscris de Juan în minutul 9, şi să trimită meciul în prelungiri şi, apoi, la penalty-uri.

Vedeţi golul marcat de Juan

Lucrurile păreau roze pentru AS Roma, după ce Eduardo a ratat primul penalty, însă după ce Pizarro şi Van Persie au transformat, a venit rândul lui Vucinic să-şi vadă şutul parat. A urmat o serie de câte cinci penalty-uri de fiecare parte, în care niciun jucător nu a ratat, pentru ca la moarte subită italienii să cedeze primii: Diaby a înscris pentru Arsenal, iar Max Tonetto a ratat, năruind astfel visul celor de la AS Roma de a juca finala pe propriul teren.

Vedeţi executarea penalty-urilor

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Arsenal Londra AS Roma Liga Campionilor
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close