Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal, profit record de 38 de milioane de euro: "E foarte bine, dar noi nu profit ne-am propus!"

Arsenal, profit record de 38 de milioane de euro: "E foarte bine, dar noi nu profit ne-am propus!"

Arsenal, profit record de 38 de milioane de euro: "E foarte bine, dar noi nu profit ne-am propus!"
Sursa foto: emirates stadium
28 Sep 2009   •   18:10

Într-o lume a fostbalului în care contractarea de credite imposibil de plătit este o practică ridicată la rang de religie, în care zeii sunt superstarurile de zeci de milioane de euro, Arsenal Londra reuşeşte să facă profit substanţial, cel ma mare din istoria clubului. 38 de milioane de euro a fost plusul înregistrat de "tunari" în anul financiar încheiat la 31 mai.
Clubul Arsenal face parte, împreună cu complexul imobiliar Highbury Square, parte dintr-o societate care, în anul financiar trecut, a înregistrat o cifră de afaceri de 339 de milioane de euro, faţă de 243 de milioane, anul trecut. Bilanţa de plăţi a societăţii este una pozitivă în ciuda faptului că trebuie să plătească, încă, un credit du dobândă fixă luat pentru construcţia stadionului Emirates, finalizată în anul 2006. De altfel, oficialii clubului susţin chiar că stadionul Emirates aduce, deja, un profit grupării londoneze.
"De trei ani, de când ne-am mutat pe Emirates Stadium, beneficiul grupării noastre este în creştere. Asta e o veste excelentă, deşi, ţin să sublinez, profitul nu e un scop în sine pentru conducerea noastră. Suntem, mai întâi de toate, suporteri ai acestui mare club de fotbal. Principalul nostru ţel este ca echipa să câştige pe teren. Rentabilitatea grupării noastre este esenţială deoarece este consecinţa directă a bunei gestiuni a clubului, ceea ce ne permite să creştem investiţiile pentru o continuă dezvoltare", a spus preşedintele clubului Arsenal, Peter Hill-Wood, potrivit Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Arsenal profit
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close