Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal - Tottenham 3-0. "Tunarii" câştigă derbyul nord-londonez. Fulham - Liverpool 3-1

Arsenal - Tottenham 3-0. "Tunarii" câştigă derbyul nord-londonez. Fulham - Liverpool 3-1

Arsenal - Tottenham 3-0. "Tunarii" câştigă derbyul nord-londonez. Fulham - Liverpool 3-1
Sursa foto: arsene wenger
31 Oct 2009   •   19:35

Arsenal s-a distanţat la trei puncte de rivala locală Tottenham în clasamentul Premier League după victoria de sâmbătă de pe Emirates. Aflate la egalitate de puncte şi cu Spurs cu un meci în plus disputat, echipele au oferit un joc de calitate, iar Arsenal urcă temporar pe locul al doilea în clasament. Cu cele 2 puncte de sâmbătă, Arsene Wenger ajunge la 1000 de puncte câştigate în Premier League. Şocul etapei a fost reprezentat, însă, de victoria lui Fulham cu Liverpool, 3-1.
Harry Redknapp, managerul lui Tottenham, a încerca o tactică prudentă pe terenul "tunarilor", iar acest lucru a părut inspirat în prima parte a meciului. Până în minutul 40, Arsenal nu putea să îşi creeze ocazii mari, mingea părând să nu vrea să treacă de ultima linie a albilor. În minutul 42, însă, elevii lui Arsene Wenger au spart gheaţa, după ce o pasă excelentă a lui Sagna la conţul lung pentru Van Persie, olandezul trimiţând în poartă cu toată opoziţia portarului. Şocul primirii golului a fost prea puternic pentru oaspeţi, care au primit încă unul imediat de la reluare. Palacios a pierdut o minge, iar Van Persie a preluat-o, i-a pasat lui Fabregas şi catalanul a driblat cu sânge rece şi a şutat pe jos pe lângă portarul Gomes, ducând scorul la 2-0, potrivit Eurosport.
Repriza secundă a mai adus un gol pentru Arsenal, Van Persie trecându-şi iar numele pe lista marcatorilor în minutul 60. Atacantul batav a beneficiat după o fază confuză, în care fundaşii adverşri s-au oprit crezând că arbitrul va fluiera un fault pentru Arsenal, dar Sagna a continuat faza, a pasat la Van Persie şi acesta a marcat dintr-o poziţie foarte uşoară.
Scorul final a fost 3-0 pentru echipa roş-albă, iar trupa lui Wenger totalizează, în acest moment, 22 de puncte, cu cinci mai puţin decât liderul Chelsea, dar şi cu un meci mai puţin disputat.
Rezultat complete din Anglia
Bolton - Chelsea: 0-4
Burnley - Hull City: 2-0
Everton - Aston Villa: 1-1
Fulham - Liverpool: 3-1
Portsmouth - Wigan: 4-0
Stoke City - Wolverhampton: 2-2
Sunderland - West Ham: 2-2
Manchester United - Blackburn: 2-0
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close