Antena 3 CNN Sport Fotbal extern AS Roma câştigă grupa A şi merge în optimi alături de Chelsea

AS Roma câştigă grupa A şi merge în optimi alături de Chelsea

AS Roma câştigă grupa A şi merge în optimi alături de Chelsea
10 Dec 2008   •   01:02

Deşi a început aventura europeană din acest sezon cu o înfrângere, pe propriul teren, în faţa outsiderei grupei A, AS Roma a reuşit să treacă peste şocul CFR Cluj şi să câştige grupa, cu 12 puncte, în faţa lui Chelsea Londra. În ultima etapă a fazei grupelor, italienii au trecut cu scorul de 2-0 de Bordeaux, spulberând orice şansă pentru formaţia franceză de a merge în optimile Ligii Campionilor.
Matteo Brighi şi Francesco Totti au nimerit ţinta în repriza secundă pentru Roma. Primul a deschis scorul în minutul 61, împotriva cursului jocului, cu un şut din preajma porţii, după o acţiune foarte bună a lui Simone Perrotta pe flancul drept. Bordeaux avea astfel nevoie de două goluri pentru a merge mai departe, dar AS Roma a rezistat iureşului francez şi şi-a dublat avantajul în minutul 79 pe contraatac. Jeremey Menez l-a lansat pe Totti şi căpitanul Romei a finalizat fără probleme în faţa lui Rame.
Bordeaux a forţat până la final, dar nu a putut întoarce soarta meciului şi trebuie să se mulţumească în final cu prezenţa în Cupa UEFA, în timp ce AS Roma şi Chelsea, învingătoare 2-1 cu CFR Cluj, aşteaptă tragerea la sorţi pentru runda viitoare a Ligii Campionilor.
Clasamentul grupei A
1. AS Roma - 12 puncte
2. Chelsea - 11 puncte
3. Bordeaux - 7 puncte
4. CFR Cluj - 4 puncte
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close