Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Astra Giurgiu învinge West Ham și se califică în Europa League

Astra Giurgiu învinge West Ham și se califică în Europa League

Astra Giurgiu învinge West Ham și se califică în Europa League
Sursa foto: Foto: Youtube / WorldFootball
25 Aug 2016   •   23:42

Astra Giurgiu a reuşit o calificare de senzaţie în grupele Europa League la fotbal, joi seara, după ce a învins formaţia engleză West Ham United cu scorul de 1-0 (1-0), la Londra, în manşa secundă a play-off-ului.

Astra s-a impus prin golul marcat de Filipe Teixeira (45), după în tur scorul a fost egal, 1-1.

Astra a abordat meciul cu o formulă curajoasă şi a expediat primul şut pe poartă în minutul 3, când Junior Morais a tras de la distanţă, însă pe direcţia lui Randolph.

West Ham a controlat prima jumătate de oră a meciului şi a avut două ocazii bune de gol. Mai întâi Calleri a scăpat singur cu portarul, dintr-o poziţie nesemnalizată de ofsaid, dar Lung jr l-a blocat, salvând un gol iminent. Lung a intervenit salvator în min. 15, la şutul lui Obiang, de la 24 metri, respingând de la rădăcina barei.

Campioana României a reuşit un joc prin care i-a ţinut departe pe ''ciocănari'' de poarta proprie, iar pe finalul primei reprize a dat lovitura pe contraatac: Săpunaru a interceptat o minge în faţa lui Burke, Daniel Niculae l-a găsit excelent pe Filipe Teixeira, care a marcat cu un şut din unghi (45).

În debutul reprizei secunde, Lung a reţinut cu siguranţă mingea expediată cu capul de Ogbonna (52) şi apoi a respins senzaţional reluarea lui Calleri (54). Forcingul londonezilor a continuat, iar Kouyaté a tras pe lângă poartă (60), după care Reid a trimis alături cu capul (62). Portarul Astrei a intervenit miraculos, cu piciorul, la mingea trimisă de Fletcher din marginea careului mic (73). Lung s-a remarcat şi la lovitura liberă executată de Valencia (77). O nouă intervenţie a lui Lung jr a avut loc în minutul 81, la şutul lui Fletcher din marginea careului. Byram (88) a reluat şi el destul de periculos, dar balonul a ocolit poarta.

Astra a avut doar acţiuni sporadice, în general nefinalizate la poarta lui Randolph, dar a obţinut o calificare splendidă.

Giurgiuvenii au eliminat-o din cupele europene pe West Ham United pentru al doilea an consecutiv, după ce în stagiunea precedentă Astra reuşit un egal la Londra, 2-2, învingând cu 2-1 pe teren propriu în turul al treilea preliminar.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: calificare meci europa league Astra Giurgiu
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close