Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atacurile teroriste de la Jakarta i-au determinat pe cei de la Manchester United să-şi anuleze amicalul din zonă

Atacurile teroriste de la Jakarta i-au determinat pe cei de la Manchester United să-şi anuleze amicalul din zonă

Atacurile teroriste de la Jakarta i-au determinat pe cei de la Manchester United să-şi anuleze amicalul din zonă
Sursa foto: alex ferguson
17 Iul 2009   •   12:06

Hotelul care ar fi trebuit să găzduiască echipa engleză Manchester United sâmbătă, cu ocazia amicalului echipei cu selecţionata divizionară a Indoneziei a fost, vineri, ţinta unui atac terorist cu bombă. Hotelul Jakarta Marriott, dar şi Ritz-Carlon, au fost scena unui atac în urma căruia au murit 9 persoane şi au fost rănite 50, iar acest lucru i-a speriat pe englezi, care au anulat venirea în ţara asiatică, în cadrul turneului efectuat pe continentul din est.
"În urma exploziilor de la Jakarta, dintre care una a fost chiar la hotelul la care urma să stăm, şi pe baza sfaturilor primite, oficialii clubului au anunţat Federaţia Indoneziană că nu ne vom mai putea prezenta la meciul de la Jakarta din Turul Asiatic 2009. Suntem foarte dezamăgiţi că nu putem vizita Indinezia şi le mulţumim suporterilor pentru suportul lor. Trebuie să luăm în considerare siguranţa jucătorilor şi a membrilor staffului, deoarece aceştia au o importanţă extreordinară", a declarat David Gilla, directorul executiv al clubului, potrivit publicaţiei engleze The Telegraph.
Delegaţia lui Manchester a renunţat la acestă călătorie după sfaturile Ministerului de Externe britanic, care le-a comunicat că există, în acest moment, "un risc ridicat de acţiuni teroriste" în Indonezia, acest lucru sunând ca un tunet în urechile oficialilor "Diavolilor".
Atacurile teroriste sunt destul de frecvente în Indonezia, Bali fiind ţinta atentatelor cu bombă în 2002 şi 2005, în timp ce Jakarta a fost lovită 2003.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close