Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atenţie, cad mituri! Lyon a ratat titlul în Franţa după şapte ani de hegemonie (VIDEO)

Atenţie, cad mituri! Lyon a ratat titlul în Franţa după şapte ani de hegemonie (VIDEO)

Atenţie, cad mituri! Lyon a ratat titlul în Franţa după şapte ani de hegemonie (VIDEO)
Sursa foto: juninho pernambucano
17 Mai 2009   •   16:55

Final de eră în Hexagon. Formaţia care a câştigat ultimele şapte campionate, Olympique Lyon, a ieşit din calculele pentru a deveni "regină" în Franţa, deşi mai are trei meciuri de disputat. Victoria de sâmbătă a lui Bordeaux i-a asigurat echipei lui Laurent Blanc locul al doilea în Ligue 1, Olympique Marseille rămânând singura altă echipă care se mai poate încorona campioană în 2009.
Girondins Bordeaux au câştigat cu destulă greutate meciul din etapa a XXXVI-a a Ligue 1, acasă cu Le Mans, echipă care are nevoie de puncte pentru a nu retrograda. Scorul final a fost 3-2 pentru echipa fanion a regiunii faimoase pentru vinurile sale, dar gazdele nu au avut un meci uşor. Antony LeTallec a deschis scorul pentru Le Mans în minutul 24, dar Chamakh a egalat în minutul 39. Vedeta Yohann Gourcuff a adus fosta adversară a CFR-ului din Liga Campionilor în avantaj în minutul 45, dar acelaşi LeTallec a înscris din nou şi, la zece minute după pauză, scorul era 2-2. Planus a reuşit, însă, să îşi poarte echipa spre victorie şi a închis tabela la 3-2 în minutul 76.

Cele trei puncte o duc pe Bordeaux pe primul loc, la trei puncte distanţă de Olympique Marseille, care are un test greu duminică, acasă cu campioana Lyon, şi pe care trebuie să îl câştige pentru a rămâne cu şanse reale de a câştiga titlul în Hexagon. Nantes - Rennes şi Lille - Nice sunt celelalte două meciuri care se dispută duminică.
Rezultate Franţa
Paris Saint-Germain - Auxerre: 1 - 2
Bordeaux - Le Mans: 3 - 2
Saint-Etienne - Toulouse: 2 - 2
Monaco - Valenciennes: 1 - 1
Lorient - Le Havre: 1 - 1
Grenoble - Nancy: 0 - 0
Caen - Sochaux: 2 - 0
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bordeaux Olympique Lyon Ligue 1
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close