Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Athletic Bilbao este prima finalistă a Cupei Regelui, după 6-2 cu Mirandes

Athletic Bilbao este prima finalistă a Cupei Regelui, după 6-2 cu Mirandes

Athletic Bilbao este prima finalistă a Cupei Regelui, după 6-2 cu Mirandes
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Feb 2012   •   10:43

Athletic Bilbao a pus capăt visului frumos al celor de la Mirandes, echipă din liga a treia spaniolă, şi s-a calificat fără emoţii în finala Cupei Regelui.

După ce câştigaseră meciul tur cu 2-1, bascii s-au impus categoric în manşa secundă, disputată pe San Mames, cu 6-2 şi au avansat în ultimul act al competiţiei pe care au câştigat-o de 23 de ori.

Elevii lui Marcelo Bielsa au înlăturat orice dubiu în privinţa calificării încă din primele 22 de minute, perioadă în care au dis scorul la 3-0, după golurile marcate de Iker Munain, Markel Susaeta şi Jon Aurtenetxe.

Oaspeţii au redus din diferenţă în startul reprizei secunde, prin Aitor Blanco, dar Athletic a continuat să înscrie şi a dus scorul la 5-1, după dubla lui Fernando Llorente, pentru ca acelaşi Blanco să înscrie al doilea gol pentru Mirandes.

Rezultatul final a fost stabilit de autogolul lui Cesar Caneda din minutul 88.

În finală, bascii vor juca împotriva câştigătoarei din dubla FC Barcelona - Valencia, meciul retur dintre cele două echipe urmând să aibă loc miercuri. În prima partidă, pe Mestalla, rezultatul a fost 1-1.

În cazul în care catalanii vor obţine calificarea, finala va fi reeditarea ultimului act al Cupei Regelui din 2009, atunci când echipa lui Pep Guardiola a avut câştig de cauză.


×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close