Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atletico Madrid - FC Barcelona 1-3 în Cupa Spaniei. Lionel Messi străluceşte din nou

Atletico Madrid - FC Barcelona 1-3 în Cupa Spaniei. Lionel Messi străluceşte din nou

Atletico Madrid - FC Barcelona 1-3 în Cupa Spaniei. Lionel Messi străluceşte din nou
07 Ian 2009   •   12:33

Deşi partida disputată marţi pe stadionul Vicente Calderon din Madrid nu reprezintă decât prima manşă a "16"-imilor Cupei Regelui, Atletico Madrid se poate considera ca şi eliminată din competiţie. Liderii Primera Division nu au dezamăgit şi "au făcut legea", aşa cum scrie cotidianul din Barcelona El Mundo Deportivo, acasă la o echipă redutabilă.
Atletico intra în meci cu dorinţa de a răzbuna umilitorul 1-6 din ultima partidă de campionat cu Barça, dar şi fără vedeta lotului, argentinianul Kun Aguero, ginerele lui Maradona. În aceste condiţii, Atletico nu a făcut faţă şi, deşi a început jocul în ofensivă, tandemul Messi - Dani Alves a echilibrat repede meciul şi a adus, apoi, victoria formaţiei "blaugrana".
Ocaziile din primul minut ale lui Simao şi Maniche nu au fost decât un foc de paie, minutul 12 aducând prima muşcătură a lui Messi. Argentinianul a înscris cu o execuţie de clasă după o pasă a brazilianului Daniel Alves. Madrilenii nu au reaţionat decât firav şi Barça era liberă să facă spectacol, într-o repriză în care "gazdele" nu au reuşit decât să încaseze patru cartonaşe galbene.
Nici repriza a doua nu a fost prea bună pentru trupa lui Javier Aguirre. La doar zece minute după începutul părţii secunde, aceiaşi autori de la primul gol au construit o acţiune rapidă, iar Heitinga l-a faultat pe Messi în careu, în timp ce acesta se pregătea să şuteze. Olandezul a primit roşu, Leo Messi a înscris păcălindu-l pe Coupet la penalty, iar Barcelona conducea cu 2-0 în minutul 57.
Fostul căpitan al Fiorentinei, Ujfalusi, a înscris cu capul din corner pentru Atletico în minutul 68, dar situaţia nu s-a îmbunătăţit deloc pentru formaţia din Madrid. Messi îşi ia în serios rolul de vedetă şi face spectacol, ochind bara în minutul 78 după o fază la care a driblat aproape toată echipa lui Atletico.
Leo s-a revanşat, însă, şi a făcut 3-1 pentru echipa sa cu zece minute înainte de final, când l-a driblat pe portarul Coupet, l-a lobat pe fundaşul Pernia şi şi-a finalizat hat-trick-ul.
Antrenorul şi simbolul catalanilor, Pep Guardiola, i-a oferit, imediat, o ieşire de gală argentinianului, schimbându-l cu Pedro. Fanii adverşi l-au aplaudat fără reţinere pe "călăul" lor.
"Sunt foarte safisfăcut de efortul jucătorilor. Au jucat foarte bine, iar Messi a fost magnific", a declarat Guardiola după meci, iar omologul său, Aguirre, a recunoscut meritele atacantului: "Messi joacă la un nivel extraordinar. Are multă încredere şi e foarte util echipei",citează prosport.ro.
Barcelona va fi gazdă în returul dublei manşe, partida urmând să se dispute pe 14 ianuarie pe stadionul Camp Nou.
Miercuri se vor mai disputa în Copa del Rey meciurile Poli Ejido - Espanyol Barcelona, Racing Santander - Valencia, Real Union - Real Betis, Sevilla - Deportivo La Coruna, Sporting Gijon - Valladolid.
Foto: lionel-messi.us
Antena3.ro

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close