Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atletico Madrid şi Bayern Munchen s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Atletico Madrid şi Bayern Munchen s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Atletico Madrid şi Bayern Munchen s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    09 Apr 2014   •   23:56

Pentru prima oară după şapte ani, FC Barcelona lipseşte din semifinalele Ligii Campionilor.

Catalanii, de două ori câştigători ai trofeului în această perioadă, au părăsit competiţia după ce au pierdut în deplasare returul cu Atletico Madrid, scor 0-1.

Prima manşă, disputată în urmă cu o săptămână pe Camp Nou, s-a terminat la egalitate (1-1), a patra remiză în acest sezon în meciurile dintre cele două echipe.

Unicul gol al partidei de pe Vicente Calderon a fost marcat în minutul 5 de Koke, care a înscris din apropiere după o fază începută cu o bară a lui Atletico.

De altfel, elevii lui Diego Simeone ar fi putut rezolva problema calificării încă din primele 20 de minute ale întâlnirii, în care au trimis de trei ori mingea în bară.

Până la finalul meciului, gazdele au absorbit fără mari probleme presiunea Barcelonei şi au reuşit să păstreze rezultatul stabilit în primele minute, calificându-se printre cele mai bune patru echipe de pe continent fără să fi cunoscut înfrângerea în actuala ediţie a Ligii Campionilor.

În celălalt joc al serii, la Munchen, deţinătoarea trofeului, Bayern, a câştigat cu 3-1 în faţa lui Manchester United şi merge mai departe cu scorul general de 4-2.

La fel ca şi în meciul tur, englezii au deschis scorul, francezul Patrice Evra învingându-l în minutul 57 pe Manuel Neuer cu un şut senzaţional din marginea careului, care s-a dus exact sub transversală.

Avantajul campioanei Angliei a durat doar un minut, pentru că Bayern s-a dus ca un tăvălug peste adversara sa, croatul Mario Mandzukic egalând cu o lovitură de cap, pentru ca, în minutul 68, Thomas Muller să-i aducă în avantaj pe bavarezi.

Echipa antrenată de Pep Guardiola a închis orice discurs în privinţa calificării cu un sfert de oră înainte de final, când olandezul Arjen Robben a marcat pentru 3-1, la capătul unei acţiuni personale.

În semifinalele Ligii Campionilor s-au mai calificat Chelsea Londra şi Real Madrid.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close