Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Atletico Mineiro s-a calificat în premieră în finala Copei Libertadores

Atletico Mineiro s-a calificat în premieră în finala Copei Libertadores

Atletico Mineiro s-a calificat în premieră în finala Copei Libertadores
de M.T.    |    11 Iul 2013   •   11:58

Atletico Mineiro s-a calificat pentru prima oară în istoria clubului în finala Copei Libertadores, echivalentul sud-american al Ligii Campionilor, după ce a trecut de argentinienii de la Newell's Old Boys în urma loviturilor de departajare.

Formaţia braziliană a pierdut meciul tur cu 2-0, însă s-a impus pe teren propriu, la Belo Horizonte cu acelaşi scor, într-o partidă care a fost întreruptă aproximativ 10 minute din cauza unei pene de curent.

Gazdele au avut nevoie de doar trei minute pentru a deschide scorul, prin Bernard, dar au aşteptat până spre finalul timpului regulamentar golul care să anuleze avantajul luat de Newell's în tur.

Acesta a venit cu cinci minute înainte de sfârşitul partidei, cel care a marcat şi a trimis meciul în prelungiri fiind Guilherme.

La loviturile de departajare, Atletico a câştigat cu 3-2, portarul brazilienilor, Victor, apărând execuţia lui Maxi Rodriguez, după ce Ronaldinho adusese echipa gazdă în avantaj.

„Am devenit tot mai puternici pe măsură ce am avansat în competiţie. Am jucat excelent în Copa Libertadores şi suntem concentraţi pe finală”, a spus Victor, eroul brazilienilor, la finalul întâlnirii.

În finala care se va desfăşura în dublă manşă pe 17 şi 24 iulie, Atletico Mineiro va juca împotriva paraguayenilor de la Olimpia Asuncion, triplă câştigătoare a competiţiei, ultima oară în 2002.

Olimpia a trecut în semifinale de columbienii de la Independiente Santa Fe.

Dacă Atletico va reuşi să câştige Copa Libertadores, va fi pentru al patrulea an consecutiv în care trofeul rămâne în Brazilia, după succesele obţinute de Internacional Porto Alegre (2010), Santos (2011) şi Corinthians (2012).

×
Subiecte în articol: Ronaldinho
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close