Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Autoritatea franceză de reglementare a jocurilor de noroc anchetează victoria lui Lyon de la Zagreb

Autoritatea franceză de reglementare a jocurilor de noroc anchetează victoria lui Lyon de la Zagreb

Autoritatea franceză de reglementare a jocurilor de noroc anchetează victoria lui Lyon de la Zagreb
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    08 Dec 2011   •   14:50

Autoritatea franceză de reglementare a jocurilor de noroc a decis să deschidă o investigaţie proprie în urma victoriei cu 7-1 pe care Olympique Lyon a obţinut-o la Zagreb în ultima etapă a grupelor din Liga Campionilor, rezultat în urma căruia echipa antrenată de Remi Garde s-a calificat în optimile de finală.

Lyon, care înaintea ultimelor partide din grupa D se afla la trei puncte în spatele celor de la Ajax, avea nevoie, pe lângă un succes al celor de la Real Madrid la Amsterdam, şi de o victorie la scor în faţa campioanei Croaţiei.

După ce la pauză scorul era egal, 1-1, francezii au marcat de şase ori în jumătate de oră şi i-au depăşit pe „lăncieri” la golaveraj.

Dacă s-a întâmplat ceva neobişnuit, UEFA ar trebui să ancheteze ce s-a petrecut la Zagreb. Secundul meu mi-a spus că golurile celor de la Lyon au venit repede şi uşor, iar în jumătate de oră este greu să înscrii de şase ori. În orice caz, am avut propriul destin în mâinile noastre”, a declarat Frank de Boer, antrenorul celor de la Ajax.

Tehnicianul olandezilor nu a comentat pe marginea celor două goluri anulate greşit pentru echipa sa, când scorul era încă 1-0 în favoarea madrilenilor, spunând că „aştept să văd reluările”.

Oficialii lui Olympique Lyon au reacţionat dur la discuţiile care au apărut în urma victoriei obţinute în Croaţia.

Sunt nişte prostii, lumea nu ar mai trebui să discute aceste lucruri. De ce nu au deschis o investigaţie la pauză, când era 1-1? Nu dau doi bani pe ceea ce spune antrenorul lui Ajax. Din câte se pare, suntem responsabili şi pentru arbitrajul de la Amsterdam”, a declarat, evident iritat, Bernard Lacombe, directorul sportiv al francezilor.

Într-un comunicat oficial, clubul Olympique Lyon se arată „de acord cu această acţiune, necesară de fiecare dată când un rezultat este neobişnuit”, dar „regretă că toate comentariile apărute după meci nu s-au concentrat pe incredibila performanţă sportivă reuşită de club şi de întreg fotbalul francez”.

Dinamo Zagreb l-a demis în urma partidei de miercuri seară pe antrenorul Krunoslav Jurcic, dar suspiciunile privind corectitudinea meciului au continuat, mai ales după ce televiziunea care a transmis întâlnirea l-a surprins pe Domagoj Vida, unul dintre fundaşii croaţilor, făcându-i cu ochiul lui Bafetimbi Gomis, după ce Lisandro Lopez a dus scorul la 5-1.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close