Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Autorităţile fotbalistice ar putea face schimbări mari în regulile legate de arbitri şi penalty-uri

Autorităţile fotbalistice ar putea face schimbări mari în regulile legate de arbitri şi penalty-uri

Autorităţile fotbalistice ar putea face schimbări mari în regulile legate de arbitri şi penalty-uri
Sursa foto: duisburg frankfurt
05 Mar 2010   •   18:17

International Football Association Board (IFAB), autoritatea supremă din fotbal în materie de reguli ale jocului, va lua miercuri în discuţie cinci posibile schimbări în joc. Într-o întâlnire care va avea loc la Zurich, în Elveţia, consiliul va pune în discuţie cinci subiecte pe care le consideră sensibile în momentul actual în fotbal. Schimbările, dacă sunt adoptate, ar putea afecta loviturile de pedeapsă şi regulile legate de arbitraj.
Consiliul care decide regulile fotbalului este compus din opt reprezentanţi. Dintre aceştia, patru vin din partea celor patru asociaţii fotbalistice din Marea Britanie, unde s-a inventat jocul: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, iar ceilalţi patru din partea FIFA. Pentru a adopta o schimbare de regulament este nevoie de şase voturi pentru. În aceste condiţii, Consiliul va pune în discuţie şi miercuri cinci puncte pe care le va dezbate, fără a-şi fi propus neapărat să facă schimbări.
În primul rând, IFAB va discuta dacă în cazul faulturilor în careu care opresc o acţiune clară de gol se mai impune şi eliminarea jucătorului şi suspendarea ulterioară pentru "roşu" direct. De asemenea, se vrea interzicerea practicii ca executantul de penalty-uri să se oprescă atunci când fuge spre minge pentru a-l păcăli pe portar.
Arbitrajul ar putea fi, de asemenea, schimbat, din moment ce rolul arbitrului de rezervă este regândit, iar adăugarea arbitrilor de careu este pusă în discuţie pentru toate competiţiile. Ultimul punct de dezbatere va fi utilizarea tehnologiei pentru a stabili dacă mingea trece de linia porţii, notează skysports.
Exemplu de greşeală pentru care oficialii IFAB iau în discuţie tehnologia pentru linia porţii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FIFA arbitraj
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close