Antena 3 CNN Sport Fotbal extern AZ Alkmaar a cucerit titlul în Olanda, pentru a doua oară în istorie (VIDEO)

AZ Alkmaar a cucerit titlul în Olanda, pentru a doua oară în istorie (VIDEO)

AZ Alkmaar a cucerit titlul în Olanda, pentru a doua oară în istorie (VIDEO)
20 Apr 2009   •   13:22


Formația AZ Alkmaar, condusă de Louis van Gaal, a fost încoronată campioană a Olandei pentru prima oară din 1981, după ce PSV Eindhoven a învins Ajax, singura formație care o mai putea ajunge în clasament. Twente Enschede se află în acest moment pe locul doi, la un punct în fața celor de la Ajax, cu trei etape înainte de final.

Acesta este al șaselea titlu obținut de Van Gaal, în vârstă de 57 de ani, după ce a obținut trei trofee cu Ajax și două cu Barcelona. AZ va participa acum în Liga Campionilor, unde Van Gaal a triumfat cu Ajax în 1995.

AZ a avut un sezon foarte slab anul trecut, când a terminat pe locul 11, și antrenorul și-a oferit demisia. Jucătorii, totuși, au luat întreaga vină asupra lor și l-au convins să rămână, dar după două meciuri nu au înregistrat niciun punct.

Lucrurile s-au schimbat apoi radical și mutarea de maestru a lui Van Gaal a fost titularizarea atacantului marocan Mounir El Hamdaoui, care a înscris al 22-lea său gol în acest sezon, în înfrângerea suferită de AZ, acasă, scor 1-2, cu Vitesse Arnhem.



Într-un interviu recent pentru un cotidian olandez, Van Gaal a declarat că intenționează să părăsească AZ, club aflat într-un oraș nordic cu mai puțin de 100.000 de locuitori, după sezonul viitor. "Încă doresc să antrenez o mare țară și să particip cu ea la un turneu de tip Cupă. Nu sunt pregătit să devin Alex Ferguson al AZ-ului", a spus Van Gaal.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ajax Amsterdam
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close