Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Banii lui Abramovici dictează: Hiddink va antrena în paralel Chelsea şi naţionala Rusiei

Banii lui Abramovici dictează: Hiddink va antrena în paralel Chelsea şi naţionala Rusiei

Banii lui Abramovici dictează: Hiddink va antrena în paralel Chelsea şi naţionala Rusiei
Sursa foto: Guus Hiddink
11 Feb 2009   •   16:02

Lumea nici nu a apucat să se obişnuiască cu gândul că Scolari nu mai este antrenorul lui Chelsea Londra, că englezii au deja un nou tehnician. Acesta este olandezul Guus Hiddink, actualul antrenor ar echipei naţionale a Rusiei, şi va ocupa acest post până la sfârşitul sezonului în curs. Influenţa patronului "albaştrilor", Roman Abramovici, a fost, însă, decisivă, federaţia fotbalistică din Rusia permiţându-i batavului să ocupe în viitor ambele funcţii.
Roman Abramovici este un bun prieten cu Hiddink dar are influenţă şi în fotbalul din ţara sa natală, acest lucru facilitându-i olandezului numirea la clubul londonez. Rusul este de părere că Hiddink este omul perfect pentru a ocupa poziţia devenită vacantă luni, în urma demiterii lui Luiz Felipe Scolari, anunţă Sky Sports.Hiddink însuşi a declarat că va pleca în Anglia spre sfârşitul săptămânii.
"Clubul Chelsea este încântat să confirme că Guus Hiddink va deveni antrenorul echipei temporar, până la sfârşitul sezonului. Antrenorul este aşteptat să îi cunoască pe jucători spre sfârşitul săptămânii.", se spune într-un comunicat oficial al clubului londonez. Gruparea vicecampioană a Angliei a încheiat comunicatul mulţumind federaţiei fotbalistice din Rusia pentru cooperarea pe care le-a arătat-o.
Nu ar fi prima oară când antrenorul ar ocupa, în acelaşi timp, postul de selecţioner al unei federaţii naţionale şi pe cel de antrenor principal al unei echipe de club. În trecut, Hiddick simultan antrenorul echipei olandeze PSV Eindhoven şi al selecţionatei Australiei, pe care a antrenat-o şi la Campionatul Mondial din 2006 şi Germania.
Foto: www.topnews.in
Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close