Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona a dominat premiile World Soccer: Messi şi Guardiola, jucătorul şi antrenorul anului

Barcelona a dominat premiile World Soccer: Messi şi Guardiola, jucătorul şi antrenorul anului

Barcelona a dominat premiile World Soccer: Messi şi Guardiola, jucătorul şi antrenorul anului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    16 Dec 2011   •   12:33

FC Barcelona a monopolizat premiile anuale acordate de celebra revistă World Soccer. Astfel, Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist din 2011, Pep Guardiola a câştigat la categoria antrenori, în timp ce actuala deţinătoare a Ligii Campionilor a fost numită echipa anului.

Messi a primit peste 60% din voturile cititorilor cunoscutei reviste britanice, un nou record în istoria anchetei, care a debutat în 1982. Argentinianul câţtigă pentru a doua oară în carieră acest premiul, după succesul din 2009.

Portughezul Cristiano Ronaldo s-a clasat pe locul 2, cu 9,3% din opţiuni, în timp ce câştigătorul de anul trecut, spaniolul Xavi, a primit 7,6% din voturi şi a completat podiumul.

La categoria antrenori, Pep Guardiola i-a depăşit pe Oscar Tabarez, care a condus naţionala Uruguayului spre victoria de la Copa America, şi pe Sir Alex Ferguson, campion al Angliei cu Manchester United şi finalist al Ligii Campionilor.

Barcelona nu a avut practic rival în lupta pentru titlul de „echipa anului”, catalanii fiind urmaţi de naţionala Uruguayului şi de FC Porto, câştigătoarea Europa League.

Brazilianul Neymar, de la FC Santos, a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din 2011 în cadrul aceleiaşi anchete.


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close