Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona ? Chelsea 0-0. Deznodământ amânat pentru retur

Barcelona ? Chelsea 0-0. Deznodământ amânat pentru retur

Barcelona ? Chelsea 0-0. Deznodământ amânat pentru retur
28 Apr 2009   •   23:39

Barcelona nu a mai strălucit ca în alte ocazii în prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor cu Chelsea. Cea mai în formă echipă de pe continent a fost incapabilă să mai creeze spectacol şi să înscrie goluri, astfel că rezultatul partidei, 0-0, amână deznodământul pentru retur.

La pomul lăudat să nu mergi cu sacul! Aşa spune un vechi proverb românesc. Şi acesta s-a potrivit de minune la prima semifinală din Liga Campionilor, cea dintre Barcelona şi Chelsea. Avertizat de forţa de pe teren propriu a catalanilor, Guus Hiddink a gândit meciul astfel încât să blocheze tridentul ofensiv echipei ?blau-grana?, Henry-Eto'o-Messi, care s-a dovedit de atâtea rânduri letal în acest sezon. Iar tactica antrenorului olandez a dat roade. Trupa lui Guardiola a dominat teritorial, dar londonezii au absorbit fără prea mari probleme presiunea gazdelor, singura şansă notabilă a liderului din Primera venind de la Henry. De cealaltă parte, Chelsea putea da lovitura pe contraatac pe finalul primei reprize prin Drogba, dar atacantul ivorian a fost blocat de două ori în aceeaşi fază de Victor Valdes.

Partea secundă a început cu lovitura de cap peste poartă a lui Ballack, apoi s-a revenit la scenariul din primele 45 de minute. Barcelona l-a pierdut pe Marquez, accidentat, iar Messi şi Dani Alves au ratat jumătăţi de ocazii, înainte ca Eto'o să fie blocat în situaţie de unu contra unu de Peter Cech. Până la final, orice încercare a catalanilor de a se apropia de poarta englezilor a fost sortită eşecului. Bojan şi Hleb puteau totuşi să aducă o victorie pentru gazde în minutul 90, dar greşit finalizările. S-a încheiat 0-0, returul de la Londra urmând să decidă echipa care va juca cu trofeul Ligii pe masă în finala de la Roma.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liga Campionilor FC Barcelona Chelsea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close