Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona îşi continuă supremaţia în El Clasico: A câştigat cu 3-1 la Madrid

Barcelona îşi continuă supremaţia în El Clasico: A câştigat cu 3-1 la Madrid

Barcelona îşi continuă supremaţia în El Clasico: A câştigat cu 3-1 la Madrid
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Dec 2011   •   09:10

FC Barcelona a devenit noul lider din La Liga, după ce a reuşit să câştige cu 3-1 derbyul de pe Santiago Bernabeu cu Real Madrid.

Echipa lui Jose Mourinho este la egalitate de puncte cu formaţia catalană, însă are un golaveraj mai slab, dar şi un meci mai puţin disputat.

Nimic nu anunţa însă deznodământul din cel de-al 216-lea Clasico din istorie. Karim Benzema a marcat după doar 23 de secunde, cel mai rapid gol din istoria confruntărilor directe dintre Real şi Barcelona, profitând de o greşeală a lui Victor Valdes, şi le-a adus în avantaj pe gazde.

Cristiano Ronaldo a ratat însă o mare şansă de a face 2-0 şi, din acel moment, campioana Europei a preluat iniţiativa. O acţiune personală a lui Messi a pregătit golul egalizator al lui Alexis Sanchez din minutul 30, pentru ca, în debutul părţii secunde, Xavi să înscrie norocos pentru 2-1.

În plin efort al madrilenilor de a reveni, în minutul 66, catalanii au declanşat un contraatac letal, finalizat de Fabregas cu o lovitură de cap, după centrarea perfectă a lui Dani Alves, fostul căpitan al lui Arsenal reuşind astfel să debuteze cu gol în El Clasico şi în campionat, după ce marcase şi în Supercupa din luna august.

Este al patrulea meci la rând pe teren propriu în care Real nu reuşeşte să câştige în faţa marii sale rivale, echipa de pe Bernabeu având un singur succes în ultimele 12 întâlniri directe cu Barcelona, cel obţinut în finala Cupei Regelui din sezonul trecut.

Tot sâmbătă seară s-au mai disputat două partide din campionatul spaniol. Betis a câştigat pe teren propriu în faţa Valenciei cu 2-1, după ce a revenit de la 0-1 prin dubla lui Martin, în timp ce surpriza începutului de sezon, Levante, s-a impus cu 1-0 în meciul cu Sevilla, graţie golului marcat de Nano în debutul părţii secunde.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close