Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona - Şahtior 2-3. Victorie savuroasă şi răzbunătoare pentru Mircea Lucescu

Barcelona - Şahtior 2-3. Victorie savuroasă şi răzbunătoare pentru Mircea Lucescu

Barcelona - Şahtior 2-3. Victorie savuroasă şi răzbunătoare pentru Mircea Lucescu
10 Dec 2008   •   02:37

I-a luat lui Mircea Lucescu 35 de ani de încercări ca jucător şi antrenor, iar în etapa a şasea a grupei C din Liga Campionilor tehnicianul român a reuşit să obţină prima victorie într-un meci oficial în Spania, după ce Şahtior Doneţk a profitat din plin de lipsa de experienţă a jucătorilor Barcelonei şi a obţinut o victorie memorabilă, scor 3-2.
Dorinţa lui Josep Guardiola de a da o şansă şi jucătorilor tineri a costat liderul din La Liga parcursul fără înfrângere în grupa C, două goluri din partea lui Olexandr Gladkiy şi reuşita lui Fernandinho anulând golurile marcate de Sylvinho şi Sergio Busquets. Barca s-a avântat în atac toată seara, dar Şahtior a lovit perfect pe contraatac, beneficiind totodată şi de o evoluţie solidă din partea portarului Andrei Piatov.
Şahtior poate că a fost eliminată din Liga Campionilor, dar cele opt goluri înscrise în ultimele două partide le va da încredere ucrainenilor pentru participarea în Cupa UEFA. "Poate fi considerată o răzbunare această victorie. Încă mai ţin minte prima manşă de la Doneţk", a declarat Mircea Lucescu, amintind de o lipsă de fair-play a spaniolilor.
În cealaltă partidă a grupei, Sporting Lisabona a sărbătorit calificarea în optimile Ligii Campionilor cu o victorie la limită, scor 1-0, la Basel. Yannick Djalo a înscris singurul gol al meciului în prima repriză, împotriva unei formaţii elveţiene care a obţinut doar un punct în şase partide.
Clasamentul grupei C
1. Barcelona - 13 puncte
2. Sporting - 12 puncte
3. Şahtior - 9 puncte
4. Basel - 1 puncte
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close