Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Barcelona şchioapătă dar se califică în finala Cupei Spaniei, unde va întâlni Athletic Bilbao (VIDEO)

Barcelona şchioapătă dar se califică în finala Cupei Spaniei, unde va întâlni Athletic Bilbao (VIDEO)

Barcelona şchioapătă dar se califică în finala Cupei Spaniei, unde va întâlni Athletic Bilbao (VIDEO)
Sursa foto: lionel messi
05 Mar 2009   •   09:03

Până de curând cea mai în formă echipă de pe continent, FC Barcelona nu mai ştie să câştige. Catalanii au reuşit să elimine Real Mallorca din Cupa Spaniei după 1-1 în deplasare, dar încă o dată jocul echipei nu a strălucit. Lionel Messi a reuşit golul liderilor din La Liga în minutul 81, iar Spania se pregăteşte să vadă o finală a secesioniştilor catalani şi basci în FC Barcelona - Athletic Bilbao.
Finala din 2009 a Cupei Spaniei, care se va juca pe stadionul Mestalla din Valencia, va opune două echipe ale căror suporteri au un lucru în comun. Nu mai vor să fie cetăţeni spanioli. Acest lucru nu se vede pe teren, însă, iar Barcelona şi Bilbao au reuşit calificarea în urma unor prestaţii total diferite. Dacă formaţia "blaugrana" s-a târât în finală, Athletic şi-a câştigat biletele pentru Valencia în stil de mare echipă, bătând cu 3-0 pe Sevilla în Ţara Bascilor, toate golurile venind înainte de pauză, potrivit Eurosport
Ultima victorie a Barcelonei în orice competiţie era, înaintea meciului retur cu insularii din Palma de Mallorca, chiar meciul tur din semifinala Cupei. Atunci, elevii lui Pep Gurdiola s-au impus cu 2-0, dar din acel moment au urmat numai eşecuri sau remize, indiferent dacă meciul era unul european sau domestic. Real Madrid s-a apropiat în Primera la doar 4 puncte de rivala de moarte, iar acest lucru a erodat moralul jucătorilor, în ciuda declaraţiilor curajoase ale antrenorului. Şi acest lucru s-a văzut, Mallorca fiind cea care a deschis scorul în partida de miercuri, prin Gonzalo Castro, în ultimul minut înainte de pauză. Jucătorul a marcat cu un şut puternic la colţul din stânga, iar gazdele mai aveau nevoie de un gol pentru a egala situaţia la "general". Şi golul era să vină, când, în minutul 51, Caceres a faultat în careu pentru Barcelona, a fost trimis la cabine şi Mallorca avea un penalty. Portarul Pinto a scos, însă, dându-i încă o lovitură "gafeurului" Victor Valdes, concurentul său între buturile Barcei.
Avantajul de un om al gazdelor s-a dus şi el în minutul 65, când Josemi a luat al doilea cartonaş galben şi până la final se juca 10 la 10. Omul cu golul pentru catalani a fost tot Messi, argentinianul aducând liniştea pentru oaspeţi cu 9 minute înainte de final, când a şutat peste compatriotul German Lux după o eroare a defensivei, anunţă sursa citată.
Barcelona o va întâlni în ultimul act al competiţiei pe Athletic Bilbao, care s-a impus cu 3-0 pe San Mames, după ce pierduseră în tur, pe stadionul preferat al steliştilor, Ramon Sanchez Pizjuan, cu scorul de 1-2. Bascii s-au impus cu mare uşurinţă, marcatorii fiind Martinez (4'), Llorente (34') şi Toquero (37')

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close