Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Basel obţine titlul în Elveţia, după 2-0 pe terenul rivalei. Cristi Ianu, locul doi în topul golgheterilor

Basel obţine titlul în Elveţia, după 2-0 pe terenul rivalei. Cristi Ianu, locul doi în topul golgheterilor

Basel obţine titlul în Elveţia, după 2-0 pe terenul rivalei. Cristi Ianu, locul doi în topul golgheterilor
17 Mai 2010   •   13:57

Basel a obţinut al 13-lea titlu de campioană în Elveţia, duminică, după ce a învins cu un 2-0 convingător, în deplasare, contracandidata Young Boys.

Cu un golaveraj mult superior, elevii lui Thorsten Fink aveau nevoie doar de un egal pe Stade de Suisse din Berna pentru a cuceri titlul, după ce Young Boys a revenit în cursă cu o victorie la mijlocul săptămânii, 5-1 cu Lucerna, şi acumulase 77 de puncte.

Basel, care a terminat cu 80 de puncte, a trecut în avantaj la scurt timp după pauză, când internaţionalul elveţian Valentin Stocker a deschis scorul, şi şi-a dublat avantajul după o oră de joc, prin australianul Scott Chipperfield.

Xavier Hochstrasser a fost eliminat cu patru minute înainte de final pentru gazde, care au terminat pe locul doi pentru al doilea sezon consecutiv şi rămân de 24 de ani în căutarea unui trofeu în campionat.

În urma acestei victorii, Basel va juca în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, sezonul viitor, şi pune capăt dominaţiei de trei ani a rivalei FC Zurich. Young Boys va juca de asemena în Liga Campionilor, însă pe tabloul destinate echipelor non-campioane.

În Europa League vor juca Grasshopper şi Lucerna, care de asemenea s-au întâlnit în ultimul meci al sezonului. Lucerna a învins cu 1-0 în deplasare, prin golul românului Cristi Ianu, însă a rămas pe locul patru în Elveţia şi va juca un tur preliminar în plus faţă de Grasshoppers.

Cu cea de-a 21-a reuşită în campionat, Ianu a terminat sezonul pe locul doi în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Marco Streller şi Emile Mpenza, în timp ce primul loc a fost adjudecat de ivorianul Seydou Doumbia, de la Young Boys, cu 30 de goluri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Basel
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close