Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bătaie mare la titlu în Italia: Patru echipe, despărţite de numai şase puncte

Bătaie mare la titlu în Italia: Patru echipe, despărţite de numai şase puncte

Bătaie mare la titlu în Italia: Patru echipe, despărţite de numai şase puncte
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2011   •   10:21

Lupta pentru titlu în Italia devine tot mai interesantă. Dacă în urmă cu câteva săptămâni cursa pentru Scudetto părea să fie purtată de rivalele din Milano, cu opt runde înainte de finalul sezonului, patru echipe sunt despărţite de numai şase puncte şi anunţă un final încins de campionat.

Principala beneficiară a pasului greşit făcut sâmbătă de Milan a fost Inter. Nerazzurri, cu Cristian Chivu integralist în centrul defensivei şi cu o evoluţie solidă, au învins pe teren propriu pe Lecce cu scorul de 1-0, gol marcat de Pazzini în repriza a doua, şi s-a apropiat la numai două puncte de marea rivală din oraş. În aceste condiţii, meciul direct de peste două săptămâni devine crucial pentru ambele echipe.

După ce a pierdut cu 0-3 partida cu Milan, Napoli părea ieşită din lupta pentru titlu. Însă echipa din sudul Italiei poate visa din nou la primul succes în campionat după 21 de ani, după ce s-a apropiat la numai trei puncte de rossoneri. În etapa a 30-a, formaţia lui Walter Mazzari a învins cu scorul de 2-1 pe Cagliari, eroul meciului fiind urugayanul Cavani, autorul unei duble. Atacantul sud-american nu mai marcase în Serie A de o lună, însă a ales excelent momentul să iasă în faţă.

Din calculele pentru Scudetto nu trebuie scoasă Udinese, ajunsă la şase puncte în spatele liderului. Echipa friulană continuă să încânte printr-un joc spectaculos şi rezultate pe măsură. Ultima victimă a elevilor lui Francesco Guidolin a fost Catania, învinsă cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Inler şi Di Natale, care a ajuns astfel la cota 25 în clasamentul golgeterilor, pe care îl conduce autoritar.

Adrian Mutu a avut o evoluţie foartă bună pentru Fiorentina în meciul de pe Artemio Franchi împotriva Romei. Atacantul român a deschis scorul pentru echipa viola şi a centrat pentru cel de-al doilea gol al formaţiei sale, care a ratat însă victoria, din cauza lui Francesco Totti. Căpitanul romanilor a reuşit a doua dublă consecutivă şi a ajuns la cota 201 goluri în Serie A, devenind al şaselea jucător din istoria campionatului italian care înscrie mai mult de 200 de goluri.

Serie A, etapa a 30-a

Lazio - Cesena 1-0
Palermo - Milan 1-0
Fiorentina - Roma 2-2
Bari - Chievo 1-2
Bologna - Genoa 1-1
Inter - Lecce 1-0
Juventus - Brescia 2-1
Sampdoria - Parma 0-1
Udinese - Catania 2-0
Napoli - Cagliari 2-1

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close