Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen a câștigat finala Ligii Campionilor

Bayern Munchen a câștigat finala Ligii Campionilor

Bayern Munchen a câștigat finala Ligii Campionilor
25 Mai 2013   •   23:45

Bayern Munchen a reușit să câștige prima finală germană din Liga Campionilor, după ce s-a impus cu 2-1 în fața rivalei Borussia Dortmund, pe stadionul Wembley din Londra.

Meciul a fost unul alert, presărat cu ocazii uriașe de ambele părți în prima repriză, când Neuer și Weidenfeller au fost protagoniști. Debutul reprizei secunde a fost echilibrat, marcat și de numeroase pase greșite ale jucătorilor celor două echipe, care nu au găsit nici drumul spre poartă. Mandzukic l-a încercat cu o lovitură de cap pe Weidenfeller în minutul 59, fără probleme pentru portarul Borussiei, însă un minut mai târziu atacantul croat a trimis mingea în plasă, după o centrare venită de la Robben

Borussia s-a aruncat în atac şi în minutul 68 a reuşit să obţină egalarea, prin Ilkay Gundogan, dintr-un penalty acordat după faultul lui Dante asupra lui Reus. Robben, care a ratat trei uriașe ocazii până pe finalul meciului, a marcat golul victoriei în minutul 89, din pasa lui Ribery.

Bayern, care a cucerit anul acesta titlul în Germania și va juca finala Cupei pe 1 iunie cu Stuttgart, a disputat a treia sa finală de Champions League în ultimii ani, după cele pierdute în 2010 (0-2 cu Inter Milano, la Madrid) şi 2012 (3-4 la loviturile de departajare, cu Chelsea, chiar la Munchen). Bavarezii au acum în vitrină cinci trofee cucerite: 1974, 1975, 1976, 2001, 2013.

Jupp Heynckess, care va fi înlocuit din sezonul viitor de Pep Guardiola, a devenit al patrulea antrenor care a cucerit Cupa/Liga Campionilor cu două echipe diferite, după Happel, Hitzfeld şi Mourinho.

În Supercupa Europei din sezonul viitor, Bayern va avea șansa să se revanșeze în fața lui Chelsea pentru finala din 2012, echipa londoneză câștigând Europa League în acest an. Mai mult, dacă Jose Mourinho va reveni ca antrenor la Chelsea, Supercupa va avea parte și de duelul deja celebru în La Liga, dintre portughez (fost antrenor la Real Madrid) și Pep Guardiola (fost antrenor la Barcelona).

Au evoluat echipele:
Borussia Dortmund
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender (Şahin '90+1), Gündogan - Blaszczykowski (Schieber '90+1), Reus, Grosskreutz - Lewandowski. Antrenor: Jürgen Klopp

Bayern Munchen
Neuer - Lahm, Boateng, Dante Bonfim, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Müller, Ribéry (Luiz Gustavo '90+1) - Mandzukici (Gomez '90+4). Antrenor: Jupp Heynckes


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close