Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen a reuşit cea mai mare victorie din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, 7-0 cu FC Basel

Bayern Munchen a reuşit cea mai mare victorie din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, 7-0 cu FC Basel

Bayern Munchen a reuşit cea mai mare victorie din fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, 7-0 cu FC Basel
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    14 Mar 2012   •   10:38

Visul lui Bayern Munchen a juca finala Ligii Campionilor pe teren propriu continuă. Învinşi cu 1-0 în Elveţia, bavarezii nu le-au lăsat nicio şansă celor de la FC Basel în meciul retur şi s-au impus cu 7-0, obţinând astfel calificarea în sferturile competiţiei.

Echipa antrenată de Jupp Heynckes a stabilit un nou record, cea mai mare diferenţă înregistrată într-o partidă desfăşurată în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Precedentul record aparţinea tot germanilor, 7-1 cu Sporting, în martie 2009, şi fusese egalat de FC Barcelona, săptămâna trecută, când catalanii au trecut de Bayer Leverkusen.

Doar 11 minute au rezistat elveţienii la Munchen, olandezul Arjen Robben egalând situaţia la general cu un şut din interiorul careului. Până la pauză, germanii rezolvaseră deja problema calificării, după ce Thomas Muller şi Mario Gomez au dus scorul la 3-0.

Acelaşi Gomez a marcat de încă trei ori în primele 22 de minute ale părţii secunde şi a ajuns la 10 goluri în actuala ediţie a competiţiei, cu două mai puţine decât Leo messi. În minutul 81, Robben a reuşit dubla şi a stabilit rezultatul final.

Nu voi fi niciodată la fel de bun ca Messi şi nici nu încerc asta. Este un jucător cu un cu totul alt stil. Din punctul meu de vedere, este fotbalistul suprem”, a spus Mario Gomez, cel care ar fi putut să egaleze recordul argentinianului de la Barcelona, care săprămâna trecută a înscris de cinci ori împotriva lui Leverkusen.

Sunt multe echipe valoroase în sferturile de finală, dar dacă vom juca aşa cum am făcut-o în această seară, nu contează adversarul”, a declarat francezul Frank Ribery, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren marţi seară.

Pentru Bayern Munchen, partida cu Basel a fost a doua consecutivă în care a înscris şapte goluri, după ce în weekendul trecut, în campionat, bavarezii au învins cu 7-1 pe Hoffenheim.


×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close