Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen - Inter Milano, finala care va da astăzi noua campioană a Europei

Bayern Munchen - Inter Milano, finala care va da astăzi noua campioană a Europei

Bayern Munchen - Inter Milano, finala care va da astăzi noua campioană a Europei
Sursa foto: finala madrid
22 Mai 2010   •   11:13

Oraşul Madrid se pregăteşte pentru cel mai important eveniment din fotbalul mondial de club. Iubitorii fotbalului află sâmbătă câştigătoarea ediţiei 2010 a Ligii Campionilor. De această dată germanii de la Bayern Munchen şi italienii de la Internazionale Milano se luptă pentru a deveni "regină" a Europei, pe una dintre arenele cele mai cunoscute din lume - stadionul Santiago Bernabeu, casa celor de la Real Madrid. Meciul se anunţă mai mult decât o confruntare a vedetelor din teren, ci şi a profesorului Louis Van Gaal cu elevul Jose Mourinho.
Bayern Munchen şi Inter Milano sunt două dintre echipele cele mai în formă ale Europei. Amândouă cluburile au câştigat deja competiţia internă şi cupa, iar acum îşi propun o victorie de răsunet în capitala Spaniei, care ar completa o "triplă" istorică. Bayern a câştigat competiţia de patru ori, ultima în anul 2001, în timp ce Inter a luat trofeul de două ori. Pentru Italieni, însă, aşteptarea este mult mai lungă, întrucât ei nu au mai simţit gustul succesului de 45 de ani. Interesant este că amândoi antrenorii au mai câştigat Liga Campionilor în trecut, Van Gaal cu Ajax Amsterdam iar Mourinho cu FC Porto.
Pe ce mizează fiecare echipă
Bayern mizează pe fotbalul ofensiv arătat tot sezonul, pe geniul lui Robben şi pe pragmatismul lui Olic. Cu toate acestea, antrenorul Van Gaal recunoaşte că nemţii s-au calificat cu noroc în finală. Italienii, pe de altă parte, îşi pun toate speranţele într-un singur (supra)om. "The Special One" a anihilat în semifinale Barcelona şi l-a făcut pe cel mai bun jucător al planetei, Messi, să pară un anonim.
La acelaşi lucru se aşteaptă italienii şi în finală, unde românul Cristian Chivu este anunţat ca titular pe banda stângă a apărării "nerazzurra". Wesley Sneijder şi Javier Zanetti sunt doi dintre jucătorii fundamentali pentru cele două faze ale jocului în filozofia lui Mourinho, criticat deja că va "omorî" finala înainte ca acest lucru să se întâmple.
Bayern şi Inter s-au mai întâlnit în istorie de patru ori, iar bavarezii au ieşit învingători în două rânduri, în timp ce italienii au câşigat o partidă. Cel de-al patrulea meci s-a încheiat cu o remiză.
Van Gaal: Am ajuns datorită arbitrilor să jucăm această finală
Batavul Van Gaal contrastează cu fostul său secund de la FC Barcelona, dând dovadă de modestie la conferinţa de presă. Tehnicianul lui Bayern nu s-a ferit să spună că echipa lui a beneficiat de noroc şi de unele decizii favorabile în fazele eliminatorii ale competiţiei.
?Am ajuns în finală şi din cauza unor erori de arbitraj, cum ar fi roşul încasat de Rafael în returul cu Manchester United. Dar şi în meciul tur dintre Inter şi Barcelona, catalanii n-au primit un penalty, un episod important în ecuaţia calificării. De aceea ar trebui folosită proba video?, a surprins olandezul.
"Nu suntem printre cele mai bune echipe ale Europei. Inter, Chelsea, Barcelona, Manchester United sunt cele mai bune echipe, nu Bayern", a continuat Van Gaal, care l-a lăudat pe adversarul său, caracterizându-l drept cel mai de marcă reprezentant al generaţiei sale.
Mourinho: Vreau să câştig pentru Inter, pentru jucători
Jose Mourinho este în faţa celui de-al doilea său trofeu în Liga Campionilor şi spune că îşi doreşte foarte mult o victorie pentru club şi pentru jucători.
"Liga Campionilor este cea mai prestigioasă competiţie din lume. Este o competiţie reală, pe care toată lumea vrea să o câştige, dar nu toată lumea poate. Vreau să câştig pentru Inter. Dacă pot să îi ajut pe jucători şi să contribui puţin ca antrenor la îndeplinirea acestui vis, atunci sunt fericit", a declarat Mourinho.
Trebuie menţionat că acesta ar putea fi ultimul meci pentru Jose Mourinho la cârma lui Inter, şi primul dintr-o lungă serie de partide pe Santiago Bernabeu. Lusitanul este curtat insistent de Real Madrid şi ar putea lăsa gruparea italiană în această vară, după doi ani petrecuţi la Milano.
Alte date despre finala Ligii Campionilor din 2010
Finala Ligii Campionilor din 2010 se va juca pe stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu. Construită în urmă cu 62 de ani, arena din capitala Spaniei poate găzdui 80.354 de spectatori. Partida va începe începând cu ora 21:45 şi va fi arbitrată de o brigată condusă de la centru de englezul Howard Webb.


Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close