Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a câştigat şi returul cu FC Barcelona, scor 3-0

Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a câştigat şi returul cu FC Barcelona, scor 3-0

Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a câştigat şi returul cu FC Barcelona, scor 3-0
de M.T.    |    02 Mai 2013   •   10:20

Supremaţia Barcelonei în fotbalul european s-a încheiat abrupt, odată cu eliminarea catalanilor în semifinalele Ligii Campionilor de către Bayern Munchen.

Nu deznodământul în sine anunţă finalul unei ere, ci maniera în care Bayern a obţinut calificarea în ultimul act al competiţiei, unul care se va desfăşura în premieră între două echipe din Germania. După ce au câştigat meciul tur cu 4-0, bavarezii s-au impus entuziasmant şi pe Camp Nou, scor 3-0, şi vor juca cu trofeul pe masă împotriva rivalilor de la Borussia Dortmund.

Niciodată în istoria Ligii Campionilor nu a existat o semifinală mai dezechilibrată din punct de vedere al scorului general, 7-0 în favoarea lui Bayern, echipa pregătită de Jupp Heynckes dovedind că este marea favorită la cucerirea trofeului.

Bayern ajunge în a treia finală în ultimele patru sezoane, în precedentele două, noua campioană a Germaniei fiind învinsă de Inter Milano (2010) şi Chelsea Londra (2012). Bavarezii aşteaptă al cincilea succes în Cupa/Liga Campionilor din 2001, atunci când, la Milano, au câştigat la penaltyuri în faţa Valenciei lui Hector Cuper.

Şansele Barcelonei de a forţa o revenire ce părea oricum improbabilă după meciul tur s-au redus şi mai mult după ce Lionel Messi a rămas pe bancă din cauza unei accidentări. Fără omul lor numărul unu, la care s-au adăugat absenţele unor titulari importanţi precum Puyol, Mascherano, Jordi Alba sau Busquets, catalanii nu au dat în niciun moment senzaţia că ar putea obţine măcar o victorie de palmares în partida de miercuri seară.

Aparentul suspans s-a menţinut doar în prima repriză, încheiată fără goluri, pentru că, la trei minute de la reluare, olandezul Robben a deschis scorul cu o execuţie marcă înregistrată, dribling scurt în interior şi şut imparabil la colţul lung. Din acel moment, orice alt scenariu decât calificarea lui Bayern a devenit imposibil.

Oaspeţii nu s-au mulţumit însă cu puţin şi au mai înscris de două ori. Mai întâi Pique şi-a trimis mingea în proprie poartă după o centrare a lui Ribery, pentru ca Thomas Muller să stabilească scorul final cu o lovitură de cap din apropiere, la capătul unei acţiuni la care apărarea catalană nu a avut răspuns.

Ultimele minute au fost o adevărată agonie pentru gazde, care s-au văzut nevoite să accepte jocul de pase al adversarilor, acompaniat din tribune de ole-urile fanilor veniţi din Germania. Barcelona bătută cu propriile arme. Un succes al lui Bayern în finala de pe Wembley, pe 25 mai, nu ar face altceva decât să confirme transferul de putere din fotbalul european.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close