Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat pe Real Madrid la loviturile de departajare

Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat pe Real Madrid la loviturile de departajare

Bayern Munchen s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a eliminat pe Real Madrid la loviturile de departajare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    26 Apr 2012   •   10:51

Bayern Munchen are ocazia de a cuceri trofeul Ligii Campionilor pe propriul teren, o premieră în istoria competiţiei, după ce a eliminat pe Real Madrid în semifinale în urma loviturilor de departajare.

Echipa lui Jose Mourinho a câştigat returul cu bavarezii de pe Santiago Bernabeu cu 2-1, acelaşi scor cu care pierduse în prima manşă, însă Cristiano Ronaldo, Kaka şi Sergio Ramos au ratat de la punctul cu var, în timp ce oaspeţii au înscris trei din cele cinci penaltyuri.

Lucrurile începuseră cum nu se poate mai bine pentru madrileni, care conduceau cu 2-0 după primul sfert de oră al întâlnirii, graţie dublei reuşite de Cristiano Ronaldo. Portughezul a înscris mai întâi dintr-un penalty acordat în urma henţului produs în careu de Alaba, apoi l-a învins pe Neuer cu o execuţie simplă din interiorul careului.

Replica germanilor nu a întârziat, iar Robben a transformat la rândul său o lovitură de pedepasă, venită după faultul lui Pepe asupra lui Mario Gomez, olandezul stabilind astfel scorul pauzei şi, aşa cum avea să se dovedească, şi pe cel final.

Cu rezultatul rămas neschimbat după 120 de minute, loteria penaltyurilor a decis echipa calificată în ultimul act. Neuer a fost învins doar de Xabi Alonso, goalkeeperul lui Bayern respingând în faţa lui Ronaldo şi Kaka, în timp ce Sergio Ramos a trimis mult peste poartă.

De partea cealaltă, Casillas a intervenit cu succes la şuturile lui Toni Kroos şi Philipp Lahm, dar Alaba, Gomez şi Schweinsteiger au marcat, astfel că trupa lui Jupp Heynckes va juca cu trofeul pe masă pe 19 mai chiar pe propria arenă.

A fost o noapte magică. Am avut mari probleme în primele 15 minute, dar apoi ne-am revenit şi am dominat meciul. Am jucat senzaţional şi este o victorie specială. Jucătorii şi-au dorit foarte mult să fie în finală. Manuel Neuer a fost fantastic, apărând două penaltyuri şi direcţionându-l pe al treilea peste poartă din ochi”, a spus tehnicianul bavarezilor.

După două ore la limită, nu este uşor să marchezi din penalty. Un jucător care execută într-un asemenea moment, este un jucător fără frică. Eu sunt mândru de elevii mei. Chiar şi cei mai buni fotbalişti, ca Ronaldo şi Messi, mai ratează, acesta este fotbalul”, a spus Jose Mourinho, antrenorul lui Real Madrid.

În finala de la Munchen, Bayern va întâlni pe Chelsea, londonezii eliminând marţi seară cealaltă mare putere a Spaniei, FC Barcelona. Pentru germani, este a noua apariţie în ultimul act al Cupei/Ligii Campionilor, de patru ori reuşind să câştige trofeul, în timp ce englezii au mai fost prezenţi o singură dată în această fază a competiţiei, în 2008, când au pierdut la penaltyuri împotriva lui Manchester United.


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close