Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Belenenses, decimată de COVID, a avut doar nouă jucători apţi pentru meciul cu Benfica. Se vorbește de o posibilă infectare cu Omicron

Belenenses, decimată de COVID, a avut doar nouă jucători apţi pentru meciul cu Benfica. Se vorbește de o posibilă infectare cu Omicron

Liga portugheză de fotbal a anunțat duminică intenția de a demara o investigație, pentru a stabili dacă meciul din acest weekend dintre Benfica și Belenenses, o echipă afectată de un focar de COVID-19, a respectat normele de sănătate. Există suspiciunea că ar fi vorba de noua tulpină sud africană.

Belenenses, decimată de COVID, a avut doar nouă jucători apţi pentru meciul cu Benfica. Se vorbește de o posibilă infectare cu Omicron
Sursa foto: Twitter/20minutesOnline
de Alexandra Ionescu    |    29 Noi 2021   •   09:14

 

Meciul din Primeira Liga, disputat sâmbătă de Benfica la Belenenses a fost abandonat pe fondul unor scene extraordinare, după ce gazdele, afectate de COVID-19, nu au putut alinia la start un 11 complet, regulametul prevîzând că pe foaia de joc trebuie să fie cel puțin 9 jucători - inclusiv doi portari.

Benfica a profitat de superioritatea numerică pentru a marca șapte goluri până la pauză, înainte ca Belenenses să revină de la vestiare cu doar șapte jucători, pentru a doua repriză.

Meciul a fost apoi întrerupt la două minute după ce a început repriza, când Joao Monteiro, un portar care evolua la mijlocul terenului, s-a așezat la pământ, incapabil să continue, obligându-l pe arbitru să abandoneze jocul, care nu poate continua fără un minim de șapte jucători.

În urma testelor COVID-19 efectuate de echipă la începutul săptămânii, un total de 17 cazuri au fost raportate în rândul jucătorilor și personalului de la Belenenses, a declarat președintele clubului, Rui Pedro Soares, într-o conferință de presă sâmbătă, înainte de meci, citat de Reuters.

La scurt timp după meci, președinții de la Benfica și Belenenses au declarat într-o nouă conferință de presă că nu au avut de ales decât să joace meciul, altfel riscau o „neprezentare nejustificată". Aceștia au acuzat Liga, pentru că nu a permis amânarea meciului.

Unul dintre jucătorii de la Belenenses, fundașul Cafu Phete, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, după ce s-a întors în Portugalia săptămâna trecută, de la o convocare la echipa națională a Africii de Sud.

Președintele lui Belenenes, Rui Pedro Soares, a declarat că este îngrijorat de faptul că cazurile din echipă ar putea avea legătură cu noua variantă Omicron, informează Mediafax.

Până în prezent, în Portugalia nu a fost raportat niciun caz din noua variantă COVID-19.

Răspunzând acuzațiilor, liga portugheză de fotbal a declarat pentru agenția de știri Lusa că nu a primit o cerere oficială de amânare a meciului.

Într-o declarație, Liga a precizat că va deschide o anchetă pentru a stabili responsabilitățile, în special "legate de respectarea protocoalelor sanitare".

Liga a convocat, de asemenea, întâlniri de urgență cu guvernul și autoritatea sanitară DGS, pentru a obține informații despre protocolul COVID-19 în vigoare.

Fără a oferi mai multe detalii, DGS a declarat că nu comentează meciurile de fotbal. Un purtător de cuvânt al DGS a declarat pentru Reuters că nu depinde de autoritatea sanitară să amâne un meci, ci doar să evalueze situația COVID-19 și să implementeze măsuri, cum ar fi autoizolarea, pentru a opri răspândirea.

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close