Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Benitez şi-a reziliat contractul cu Liverpool după şase ani pe Anfield

Benitez şi-a reziliat contractul cu Liverpool după şase ani pe Anfield

Benitez şi-a reziliat contractul cu Liverpool după şase ani pe Anfield
Sursa foto: rafa benitez
03 Iun 2010   •   18:53

Speculaţiile pot lua sfârşit. Atât conducerea clubului Liverpool, cât şi antrenorul Rafa Benitez au confirmat joi după-amiază despărţirea pe cale amiabilă. Oficialii de pe Anfield Road au avut succes cu demersul lor de a-l convinge pe spaniol să plece contra unei compensaţii de 3 milioane de lire sterline. Dacă l-ar fi demis, Liverpool ar fi trebuit să îi plătească 16 milioane de lire sterline.
Liverpool cauta încă de miercuri modalităţi ieftine pentru a-l da afară pe tehnicianul spaniol Rafael Benitez. Acesta a pierdut încrederea vestiarului şi, implicit, a vedetelor Gerrard, Torres şi Caragher, după un an execrabil în care echipa a încheiat campionatul pe locul 7.
Negocierile pentru plecarea lui Benitez de la Liverpool au mers surprinzător de uşor pentru conducătorii clubului. Tehnicianul, aflat pe val la finalul sezonului 2008/2009, semnase atunci o prelungire de contract foarte avantajoasă, cu o clauză de reziliere de 16 milioane de lire sterline. Sezonul care a urmat a adus eliminarea din faza grupelor Ligii Campionilor, eliminarea prematură din Cupa Angliei şi Cupa Ligii şi o clasare dezastruoasă în Premier League. Benitez a pierdut chiar şi susţinerea spaniolilor din lot după acest sezon greu, iar plecarea antrenorului de la echipă a devenit singura soluţie pentru redresarea echipei.
"Anunţ cu mare tristeţe că nu mai sunt managerul lui Liverpool. Voi ţine mereu în inimă momentele frumoase pe care le-am avut aici, susţinerea puternică a fanilor în timpul momentelor grele şi dragostea lor pentru Liverpool. Vă mulţumesc foarte mult şi să ţineţi minte: You will never walk alone", a comunicat spaniolul după ce a semnat rezilierea contractului.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close