Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bilbao continuă să impresioneze: Bascii au învins cu 4-2 pe Schalke, în turul sferturilor de finală din Europa League

Bilbao continuă să impresioneze: Bascii au învins cu 4-2 pe Schalke, în turul sferturilor de finală din Europa League

Bilbao continuă să impresioneze: Bascii au învins cu 4-2 pe Schalke, în turul sferturilor de finală din Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    30 Mar 2012   •   10:48

Dubla lui Raul Gonzalez nu a fost suficientă pentru Schalke 04, care a pierdut pe teren propriu meciul tur din sferturile de finală ale Europa League, 2-4 cu Athletic Bilbao.

Echipa antrenată de argentinianul Marcelo Bielsa, care în faza precedentă a eliminat pe Manchester United, a deschis scorul în minutul 20, prin Fernando Llorente, atacantul oaspeţilor profitând de o uriaşă greşeală a portarului Hildebrand.

Gazdele, la care Ciprian Marica nu a evoluat, au reuşit să egaleze după doar două minute, când Raul a înscris din apropiere, tot fostul atacant al lui Real Madrid aducând-o în avantaj pe Schalke în debutul părţii secunde, cu o execuţie splendidă de la aproximativ 20 de metri.

Bascii au întors senzaţional rezultatul în ultimele 17 minute, perioadă în care Llorente, Oscar de Marcos şi Iker Muniain au marcat pentru o victorie ce îi oferă lui Athletic prima şansă la calificarea în semifinale.

A fost un meci excelent. Nu ne-a fost deloc uşor, pentru că adversarii noştri au răspuns foarte bine după primul nostru gol. Ceea ce a făcut Raul este incredibil. Nu poţi cere mai mult de la o partidă de fotbal”, a declarat Llorente la finalul întâlnirii.

Atletico Madrid îşi continuă seria foarte bună cu Diego Simeone pe bancă, formaţia din capitala Spaniei impunându-se acasă cu 2-1 în faţa celor de la Hannover '96. Columbianul Radamel Falcao le-a adus pe gazde în avantaj, însă germanii au egalat în finalul primei reprize, prin Mame Diouf. Gazdele au reuşit însă să înscrie golul victoriei în minutul 89, după un şut de la distanţă al lui Eduardo Salvio.

Cea de-a treia echipă din Spania rămasă în competiţie, Valencia, a pierdut în deplasare în faţ olandezilor de la AZ Alkmaar, deşi a dominat în majoritatea timpului. Gazdele au înscris prin Holman şi Martens, reuşita „liliecilor” aparţinându-i lui Mehmet Topal.

Tot cu 2-1 s-a încheiat şi ultimul meci al serii, Sporting învingând la Lisabona pe Metalist Harkov, ucrainienii afşându-se la prima înfrângere în deplasare în actuala ediţie din Europa League. Izmailov şi Insua au punctat pentru lusitani, oaspeţii înscriind prin Cleiton, care a transformat un penalty în ultimul minut de joc.


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close