Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bin Hammam, acuzat că a cumpărat organizarea CM 2022 pentru Qatar

Bin Hammam, acuzat că a cumpărat organizarea CM 2022 pentru Qatar

Bin Hammam, acuzat că a cumpărat organizarea CM 2022 pentru Qatar
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
30 Mai 2011   •   14:45

Scandalul din ulştima vreme de la FIFA este încă departe de a se termina. Vicepreşedintele forului mondial, Jack Warner, suspendat de Comisia de Etică, a ieşit la contraatac şi consideră să decizia la adresa sa este una incorectă. Mai mult decât atât, oficialul a prezentat un e-mail primit de la secretarul general Jerome Valcke din care reiese că Mohamed Bin Hammam ar fi cumpărat organizarea Cupei Mondiale din 2022 pentru Qatar.

Jack Warner, care preşedintele CONCACAF, a reacţionat nervos la aflarea deciziei de a fi suspendat de Comitetul de Etică al FIFA, acuzat fiind de mită. „Este cea mai rea formă de justiţie a unei organizaţii sportive. Totul a fost premeditat, nimeni nu era pregătit de asculte, toţi băieţii de acolo au fost aleşi de mâna lui Sepp Blatter”, şi-a început tirul vicepreşedintele FIFA.

Marea bombă detonată de Warner este însă aceea că forul mondial avea cunoştinţă de felul în care Qatarul a primit organizarea Cupei Mondiale din 2022: „I-am scris lui Valke spunându-i că alegerile pentru preşedinţia FIFA ar putea cauza neînţelegri în lumea fotbalului arab, un lucru pe care nu ni-l putem permite, şi că îi voi cere să se retragă. Răspunsul lui Jerome a fost: «Niciodată nu am înţeles de ce candidează. Chiar credea că are o şansă sau a vrut să arate că nu-l place deloc pe Blatter? Sau poate credea că poate cumpăra FIFA, aşa cum a făcut cu organizarea Cupei Mondiale»”.

Nu trebuie să mă credeţi pe mine, nu trebuie să vă placă de mine, nimeni nu a mâncat, băut sau dormit cu mine, dar credeţi în ceea ce vedeţi”, a adăugat Warner în faţa reporterilor, cărora le-a arătat e-mailul respectiv.

Jack Warner nu s-a oprit aici cu acuzaţiile şi a spus despre Sepp Blatter că a oferit cadouri şi o sumă de un milion de dolari mai multor oficiali CONCACAF: „La congresul din 3 mai, desfăşurat la Miami, domnul Blatter a oferit un cadou de un milion de dolari pentru CONCACAF. A fost un gest care l-a enervat pe Michel Platini, care i s-a plâns lui Jerome Valcke că preşedintele FIFA nu are permisiunea comitetului financiar pentru aşa ceva, la care Jerome a răspuns că va găsi o cale să facă rost de banii respectivi”.

Jerome Valcke, secretarul general al FIFA, a confirmat existenţa mailului amintit de Warner, însă a adăugat că totul a fost doar o discuţie privată şi că vicepreşedintele FIFA nu a publicat întregul conţinut. De asemenea, rugat să comenteze acuzaţia conform căreia Sepp Blatter a oferit un milion de dolari oficialilor CONCACAF, Michel Platini a spus: „Nu-mi place ce se întâmplă. Totul a fost doar o glumă între mine şi domnul Blatter. El poate oferi bani pentru proiecte oricui. I-am spus în glumă «Sepp, dar asta nu a fost acceptat de comitet». Însă el poate oferi câte proiecte doreşte asociaţiilor naţionale”.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close