Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Birmingham City a câştigat Cupa Ligii Angliei

Birmingham City a câştigat Cupa Ligii Angliei

Birmingham City a câştigat Cupa Ligii Angliei
27 Feb 2011   •   20:30

Surpiză uriaşă în finala Cupei Ligii Angliei. Birmingham City a învins cu scorul de 2-1 pe Arsenal, chiar la Londra, pe stadionul Wembley, şi a câştigat primul trofeu major din palmaresul clubului din 1963 încoace. 

 
Pornită din postura de favorită, Arsenal s-a văzut condusă din minutul 28, atunci când sârul Nikola Zigic a marcat după un corner. Acelaşi jucător ar fi putut mări avansul echipei lui Alex McLeish câteva minute mai târziu, dar portartul tunarilor, polonezul Szczesny, a reuşit să-l blocheze. În loc de 2-0 a fost 1-1, Van Persie înscriind cel de-al 13-lea său gol din 2011 în numai 11 apariţii.
 
Birmingham nu a ţinut cont de tradiţia care spunea că în 2005, 2007, 2009 şi 2010 echipa care a marcat prima a pierdut finala şi a dat lovitura în penultimul minut de joc, prin nigerianul Obafemi Martins, care a profitat de o neînţelegere dintre Szczeny şi Koscielny. Ultimul fluier al arbitrului a dat startul sărbătorii în rândul fanilor alb-albaştrii, în timp ce Wenger şi băieţii săi continuă să aştepte un trofeu din 2005.
 
În urma victoriei din Carling Cup, Birmingham City şi-a asigurat participarea în viitoarea ediţie a Europa League.

×
Subiecte în articol: Cupa Ligii Angliei Arsenal
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close