Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Blatter nu l-a iertat: Maradona, suspendat două luni pentru injuriile adresate ziariştilor

Blatter nu l-a iertat: Maradona, suspendat două luni pentru injuriile adresate ziariştilor

Blatter nu l-a iertat: Maradona, suspendat două luni pentru injuriile adresate ziariştilor
16 Noi 2009   •   16:57



Selecţionerul Argentinei, Diego Maradona, a fost suspendat "din toate activităţile legate de fotbal" pentru două luni. Sud-americanul a fost amendat şi cu 25.000 de franci elveţieni pentru injuriile adresate jurnaliştilor la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2010, după ce formaţia sa a reuşit calificarea la turneul din Africa de Sud.

Maradona a vrut atunci să răspundă criticilor şi le-a spus că pot să "o sugă" în continuare, iar FIFA a luat acum atitudine. Sepp Blatter, preşedintele organizaţiei, a fost de altfel criticat în dese rânduri de Maradona, inclusiv în filmul "Maradona by Kusturica", regizat de Emir Kusturica, astfel că suspendarea nu a venit ca o surpriză pentru Maradona.

"Sancţiunea se aplică de la 15 noiembrie 2009 până la 15 ianuarie 2010", a anunţat FIFA într-un comunicat oficial. Maradona a fost audiat la Zurich, unde a zburat după înfrângerea formaţiei sale în Spania, scor 1-2. Câştigătorul Cupei Mondiale din 1986 nu a dorit să vorbească presei, însă a declarat în timpul audierilor că îşi cere scuze către FIFA şi familiei fotbalului mondial.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Diego Maradona FIFA Sepp Blatter
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close