Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Boca Juniors a cucerit titlul în Argentina cu două etape înainte de finalul sezonului

Boca Juniors a cucerit titlul în Argentina cu două etape înainte de finalul sezonului

Boca Juniors a cucerit titlul în Argentina cu două etape înainte de finalul sezonului
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Dec 2011   •   11:12

Boca Juniors şi-a asigurat cel de-al 24-lea titlu de campioană a Argentinei cu două etape înainte de finalul sezonului (Apertura), după ce a învins cu 3-0 pe Banfield.

Fostul jucător al lui Ajax, Dario Cvitanich, a fost eroul întâlnirii de pe Bombonera, cu o dublă în prima repriză, Diego Rivero trecându-şi şi el numele pe lista marcatorilor după pauză.

Victoria de sâmbătă o desprinde pe Boca la 11 puncte faţă de următoarea clasată, Racing Club, şi la 12 puncte faţă de ocupanta locul 3, Tigre.

Este al optulea titlul obţinut de Boca Juniors din 1991, când a început să fie folosit actualul sistem, cu două campionate (Apertura şi Clausura) pentru fiecare sezon, şi primul din 2008.

Le-am promis suporterilor că vom cuceri titlul şi asta am făcut. M-am ţinut de cuvânt”, a declarat Juan Roman Riquelme, care a intrat pe teren în repriza a doua, făcându-şi astfel reintrarea după o accidentare care nu i-a permis să evolueze în ultima lună.

Fanii noii campioane a Argentinei au avut şi un alt motiv de sărbătoare, marea rivală River Plate, retrogradată în liga a doua pentru prima oară în istorie în luna iunie, fiind învinsă cu 1-0 de necunoscuţii de la Boca Unidos.

Fostul interist Alvaro Recoba a marcat golul prin care Nacional Montevideo a câştigat cu 1-0 la Liverpool şi şi-a asigurat titlul de campioană a Uruguayului.

Am venit aici pentru a câştiga şi pentru a retrăi momente emoţionante ca acesta”, a spus Recoba, ajuns la 35 de ani, la finalul întâlnirii.

×
Subiecte în articol: Argentina Uruguay
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close