Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Boloni, campion al Belgiei: "Vreau să ajung şi eu sus ca Mircea Lucescu sau Emeric Ienei"

Boloni, campion al Belgiei: "Vreau să ajung şi eu sus ca Mircea Lucescu sau Emeric Ienei"

Boloni, campion al Belgiei: "Vreau să ajung şi eu sus ca Mircea Lucescu sau Emeric Ienei"
Sursa foto: ladislau boloni
26 Mai 2009   •   16:47

Ladislau Boloni a cucerit sâmbătă al doilea său titlu de campion ca tehnician, cu Standard Liege, după ce în 2002 realizase eventul în Portugalia cu Sporting Lisabona. Antrenorul de 56 de ani a sărbătorit cum se cuvine victoria cu 1-0 în faţa lui Anderlecht care i-a adus titlul în Belgia şi îşi propune acum performanţe şi mai mari. Boloni îşi propune să îi ajungă la realizări pe cei mai mari antrenori români, Ienei şi Lucescu Sr, dar nu ştie încă dacă o va conduce pe Standard în sezonul viitor, în grupele Ligii Campionilor.
Victoria din meciul retur al playoff-ului ligii belgiene a însemnat o reală descătuşare pentru Boloni, cunoscut drept o persoană reţinută în mod normal. Fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua se bucură pentru reuşitele din acest sezon şi nu doreşte, încă, să se gândească la viitorul sezon:
"Sunt bucuros, foarte bucuros. Am tot dreptul să fiu fericit după un sezon lung şi tensionat. Titlul este o confirmare pentru mine după titlul cu Sporting, vroiam să-mi demonstrez că mai ştiu ceva meserie. Aveam nevoie de acest titlu.", a precizat Boloni pentru gsp.
Întrebat dacă vrea să rămână în antrenorat, tehnicianul de 56 de ani sa spus că nu se gândeşte încă la retragere.
" Aş dori să mai rămân puţin în circulaţie. Toţi ne dorim să ajungem cât mai sus, dar nu e uşor. Concurenţa e mare. Mi-aş dori să ajung şi eu acolo, sus, ca Mircea Lucescu şi Emeric Ienei. Nu ştiu însă dacă voi avea această şansă. Pentru asta trebuie să găseşti echipa potrivită şi drumul. Lucescu e un antrenor deosebit de bun, cunoaşte acest drum spre trofee.", a precizat Boloni.
Antrenorul ocolit în această primăvară de Mircea Sandu şi Ionuţ Lupescu la alegerea unui nou selecţioner consideră că este mai uşor să găseşti fonduri în spaţiul ex-sovietic, deoarece acolo echipele de fotbal au mai puţine probleme cu plata impozitelor:
"Forţa lui Şahtior stă în priceperea lui nea Mircea, dar şi în cele 120-140 de milioane de euro investite în cinci ani. În Europa e mai greu să găseşti o echipă cu un astfel de buget. Mă refer la faptul că un milion pentru cluburile din Ucraina sau Rusia înseamnă, de fapt, două milioane pentru echipele din Occident, care plătesc impozite deosebit de mari. Ştim bine cum stau lucrurile din acest punct de vedere în ţările ex-sovietice.", a încheiat antrenorul, potrivit gsp.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ladislau Boloni Standard Liege
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close