Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Boloni: "Deşi am jucat pentru România, nu mă simt român, ci ungur"

Boloni: "Deşi am jucat pentru România, nu mă simt român, ci ungur"

Boloni: "Deşi am jucat pentru România, nu mă simt român, ci ungur"
29 Dec 2008   •   15:52

Personaj foarte contestat în Belgia după meciul FC Bruges - Standard Liege, în care a fost eliminat şi a incitat suporterii lui Bruges, el a vorbit deschis despre el însuşi pentru cotidianul belgian La Derniere Heure.
Întrebat despre naţiunea care-i este cel mai aproape de suflet, fostul internaţional şi antrenor al echipei naţionale a României a recunoscut: "Voi mă întrebaţi de ce prefer să zic că se zică despre mine că sunt mai degrabă ungur decât român. Nu este ceva ce prefer, ci sunt ungur, punct! Asta nu m-a împiedicat să trăiesc în România, să joc pentru România în echipa naţională. Chiar dacă aparţineam minorităţii maghiare, am marcat împotriva Ungariei, am pregătit naţionala României în aşa fel încât a lovit naţionala Ungariei la Cupa Mondială, etc. Dar eu am primit edicaţia şi cultura maghiară. Le mulţumesc pentru asta părinţilor mei. Ce m-a marcat: fiind un minoritar, a fost mai greu pentru noi să trăim, deoarece nu au rămas urme maghiare în genele noastre."
Ladislau Boloni consideră şi că are un caracter specific maghiar: "Sunt sociabil dar nu îmi place să fiu deranjat când muncesc. Sunt exigent şi mă aştept ca şi cei care mă înconjoară să fie la fel. Poate că aici greşesc. Exigenţa e o calitate care poate deveni defect. Pentru celelalte calităţi şi defecte întrebaţi-o pe soţia mea."
Cel mai frumos cadou de Crăciun, pentru fostul campion european cu Steaua, este să poată da în continuare bucurii familiei, apropiaţilor şi, de ce nu, suporterilor. El vrea să le dea jucătorilor posibilitatea de a progresa, clubului posibilitatea de a câştiga şi de a avea ce vinde pentru a avea venituri. "A da este mai frumos decât a primi", spune Boloni.
Pentru începutul de an 2009, Boloni le-a transmis cititorilor belgieni mesajul: "Un sfat? Să vă iubiţi. Un mesaj suporterilor? Să se înconjoare cu persoanele dragi şi de cele apropiate şi să aibă sănătate pentru ei şi pentru familie, căci aceasta este adevărata bucurie."
Boloni este cunoscut pentru declaraţiile sale "piperate", el surprinzând opinia publică din România înaintea Campionatului European din Austria şi Elveţia din 2008, când a descris în presa franceză caracterul românilor în termeni foarte nefavorabili. Acele declaraţii i-au adus lui Boloni critici din toată media românească.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close