Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bordeaux este iar campioana Franţei, după 10 ani de "secetă" (VIDEO)

Bordeaux este iar campioana Franţei, după 10 ani de "secetă" (VIDEO)

Bordeaux este iar campioana Franţei, după 10 ani de "secetă" (VIDEO)
Sursa foto: yoann gourcuff
31 Mai 2009   •   17:03

Bucurie în sfârşit pentru fanii lui Girondins Bordeaux şi, de ce nu, pentru opozanţii echipei campioane din ultimii şapte ani, Olympique Lyon. După zece ani de pauză, echipa din zona cunoscută pentru vinuri, s-a încununat campioană în Franţa după victoria din partida din ultima etapă cu Caen, scor 1-0. Antrenorul Laurent Blanc este considerat artizanul acestei performanţe demne de toate laudele.
Bordeaux avea un avans de trei puncte înaintea ultimei etape din Ligue 1 în faţa echipei de pe locul secund, Olympique Marseille. Astfel, fosta adversară a CFR-ului din grupele Ligii Campionilor, avea nevoie de doar un punct în partida din deplasarea de la Caen. Bordeaux a făcut, însă, mai mult decât era necesar şi a câştigat cu scorul de 1-0, prin golul unui jucător crescut chiar de gazde, Yoan Gouffran. Astfel, deşi Marseille a câştigat şi ea Bordeaux a strâns 80 de puncte, cu trei mai multe, şi s-a încununat campioană.
Astfel ia sfârşit hegemonia lui Olympique Lyon, echipă care s-a impus în ultimele şapte campionate, performanţă fără precedent în istoria campionatului francez.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ligue 1 Olympique Lyon
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close