Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Borussia Dortmund este prima finalistă a Ligii Campionilor, deşi a pierdut returul cu Real Madrid, scor 0-2

Borussia Dortmund este prima finalistă a Ligii Campionilor, deşi a pierdut returul cu Real Madrid, scor 0-2

Borussia Dortmund este prima finalistă a Ligii Campionilor, deşi a pierdut returul cu Real Madrid, scor 0-2
de M.T.    |    01 Mai 2013   •   11:06

Borussia Dortmund a supravieţuit forcingului celor de la Real Madrid şi s-a calificat în finala Ligii Campionilor, deşi a pierdut returul semifinalei cu echipa din capitala Spaniei disputat pe stadionul Santiago Bernabeu, scor 0-2.

Pentru formaţia antrenată de Jurgen Klopp va fi a doua prezenţă în ultimul act al competiţiei, după cea din 1997, atunci când germanii s-au impus cu 3-1 în faţa lui Juventus Torino.

Obligaţi să recupereze înfrângerea la scor suferită în meciul tur (1-4), jucătorii lui Jose Mourinho au ratat patru ocazii uriaşe în primul sfert de oră al întâlnirii, dând senzaţia că pot forţa o calificare memorabilă în finală.

Oaspeţii au reuşit însă să calmeze jocul şi să-şi ţină adversarii departe de propria poartă, astfel că la pauză s-a intrat cu acelaşi scor pe tabelă ca şi la începutul meciului.

Mai mult decât atât, germanii au fost aproape de a da lovitura decisivă în partea a doua, prin eroul primei manşe, polonezul Lewandowski, care a tras în transversală, şi Gundogan, blocat miraculos de Diego Lopez.

Nemaiavând ce pierde, tehnicianul gazdelor a forţat şi i-a introdus pe teren pe Benzema şi Kaka, două mutări care aproape au întors soarta calificării.

În minutul 83, Benzema a marcat pentru Real, la capătul unei acţiuni iniţiate de Kaka, pentru ca, cinci minute mai târziu, atacantul francez să-i paseze decisiv lui Sergio Ramos care a înscris golul de 2-0.

Finalul a fost dramatic, cu Real căutând cu disperare golul calificării, în timp ce Borussia a rezistat eroic şi a obţinut biletele pentru Wembley, o performanţă pe care puţini ar fi pariat la începutul sezonului.

La finalul partidei, după ce a suferit a treia eliminare consecutivă în semifinalele Ligii Campionilor, într-un interviu pentru ITV, Jose Mourinho a lăsat de înţeles că se va despărţi de Real Madrid la finalul stagiunii, cea mai probabilă destinaţie pentru antrenorul portughez fiind Chelsea Londra, echipă pe care a mai pregătit-o între 2004 şi 2007.

Cealaltă finalistă a acestei ediţii a Ligii Campionilor va fi cunoscută miercuri seară, atunci când FC Barcelona va juca pe teren propriu cu Bayern Munchen.

În meciul tur, în Germania, bavarezii au câştigat cu 4-0, rezultat care pare imposibil de întors pentru catalani, astfel că o finală în premieră între două echipe germane este foarte probabilă.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close