Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bosnia, Rusia, Anglia şi Spania completează lista echipelor europene calificate la Cupa Mondială din 2014

Bosnia, Rusia, Anglia şi Spania completează lista echipelor europene calificate la Cupa Mondială din 2014

Bosnia, Rusia, Anglia şi Spania completează lista echipelor europene calificate la Cupa Mondială din 2014
de M.T.    |    16 Oct 2013   •   00:04

Bosnia, în premieră, Rusia, pentru prima oară în 12 ani, Anglia şi Spania au completat lista echipelor din Europa care s-au calificat la Cupa Mondială de anul viitor, competiţie care va avea loc în Brazilia, în timp ce România, Grecia, Portugalia, Islanda, Ucraina şi Franţa şi-au asigurat prezenţa la baraj

Bosnia merge în premieră la Cupa Mondială, reuşind să îşi conserve primul loc în grupa G graţie victoriei cu 1-0 din Lituania. Deşi a terminat la egalitate de puncte cu echipa din fosta Iugoslavie, Grecia se va mulţumi doar cu prezenţa la baraj.

În grupa F, Rusia a remizat în Azerbaidjan, scor 1-1, dar rezultatul de egalitate a fost suficient pentru ca formaţia pregătită de italianul Fabio Capello să-şi asigure prezenţa la turneul final pentru prima oară după 12 ani şi să trimită Portugalia la baraj.

Elveţia îşi asigurase deja primul loc în grupa E, în care trebuia să se decidă ocupanta poziţiei secunde. Islanda a profitat de faptul că principala sa rivală, Slovenia, a pierdut în deplasare în faţa liderului şi s-a calificat la baraj după 1-1 cu Norvegia, la Oslo.

Anglia a confirmat aşteptările şi a câştigat grupa H, graţie succesului obţinut în faţa Poloniei pe Wembley, scor 2-0. Astfel, în ciuda unei victorii categorice în San Marino (8-0), Ucraina va trebui să treacă de baraj pentru a participa la Cupa Mondială. În aceeaşi grupă, Moldova a produs surpriza serii, impunându-se cu un incredibil 5-2 în Muntenegru.

Campioana mondială şi europeană, Spania, avea nevoie de un egal acasă cu Georgia pentru a se califica la turneul final. Ibericii au câştigat cu 2-0 fără să forţeze, în timp ce Franţa, învingătoare cu 3-0 în faţa Finlandei, va juca la baraj.

Chiar dacă a reuşit a doua cea mai mare victorie a serii, 6-0 cu Malta, Danemarca este marea învinsă a ultimei etape. Nordicii au încheiat grupa B pe poziţia secundă, dar ratează barajul pentru că sunte cea mai slabă echipă de pe locul 2.

În grupele A şi C lucrurile erau clare încă înainte de ultima etapă, astfel că meciurile de marţi au contat doar pentru palmares.

Rezultate preliminarii CM 2014, Ultima etapă a grupelor


Grupa A: Serbia - Macedonia 5-1, Scoţia - Croaţia 2-0, Belgia - Ţara Galilor 1-1

Grupa B: Danemarca - Malta 6-0, Bulgaria - Cehia 0-1, Italia - Armenia 2-2

Grupa C: Suedia - Germania 3-5, Irlanda - Kazahstan 3-1, I. Feroe - Austria 0-3

Grupa D: Turcia - Olanda 0-2, România - Estonia 2-0, Ungaria - Andorra 2-0

Grupa E:
Cipru - Albania 0-0, Elveţia - Slovenia 1-0, Norvegia - Islanda 1-1

Grupa F: Portugalia - Luxemburg 3-0, Azerbaidjan - Rusia 1-1, Israel - Irlanda de Nord 1-1

Grupa G: Grecia - Liechtenstein 2-0, Lituania - Bosnia 0-1, Letonia - Slovacia 2-2

Grupa H: Anglia - Polonia 2-0, San Marino - Ucraina 0-8, Muntenegru - Moldova 2-5

Grupa I: Spania - Georgia 2-0, Franţa - Finlanda 3-0

Echipe calificate direct la Cupa Mondială:
Belgia, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Rusia, Bosnia, Anglia, Spania

Echipe calificate la baraj: Croaţia, Suedia, România, Islanda, Portugalia, Grecia, Ucraina, Franţa

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close