Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Brazilia câştigă Grupa G după un meci plictisitor cu Portugalia, încheiat 0-0

Brazilia câştigă Grupa G după un meci plictisitor cu Portugalia, încheiat 0-0

Brazilia câştigă Grupa G după un meci plictisitor cu Portugalia, încheiat 0-0
25 Iun 2010   •   18:52

Brazilia câştigă Grupa G şi se califică, împreună cu Portugalia, în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Rezultatul de 0-0 de la Durban, venit după o evoluţie dezamăgitoare a celor două echipe, nu schimbă cu nimic clasamentul, iar una dintre echipe ar putea întâlni în faza următoare Spania, în condiţiile în care ibericii vor obţine calificarea din Grupa H.

Cartonaşele galbene au ţinut locul ocaziilor în prima repriză dintre cele două echipe calificare din Grupa G. Cu o echipă subţiată de suspendarea lui Kaka, accidentarea lui Elano şi decizia de a-i odihni pe Robinho şi Ramires, brazilienii au fost totuşi cei mai periculoşi în prima parte a meciului de pe "Durban Stadium".

Autor al unei "duble" în meciul precedent, cu Coreea de Nord, mijlocaşul portughez Tiago a ratat în minutul 17 prima ocazie, trimiţând greşit un şut de la 17 metri, din poziţie excelentă. Cea mai mare ocazie le-a aparţinut sudamericanilor şi a venit în minutul 31, când Fabiano i-a pasat lui Nilmar iar acesta a şutat excelent, portarul Eduardo respingând mingea în bară.

Maicon i-a dat şi lui Luis Fabiano şansa să marcheze în minutul 38, dar atacantul de la Sevilla a trimis cu capul milimetric pe lângă poartă.
Ritmul slab s-a menţinut şi în repriza a doua, iar echipele au arătat că sunt mult mai interesate să nu piardă decât să câştige partida. Brazilia şi-a propus prea puţin în atac, în timp ce Portugalia a aşteptat până când adversarii au pierdut singuri mingea, aruncându-se apoi pe contraatac.

Ocaziile au fost foarte puţine, cea mai mare aparţinându-i lui Raul Meireles. Şutul portughezului, venit după o respingere a lui Lucio la un duel cu Cristiano Ronaldo, a fost scos în corner de portarul Julio Cesar, care a şi avut nevoie de mai multe minute de îngrijiri medicale după acea intervenţie. Finalul partidei nu a adus nimic nou, iar rezultatul de 0-0 asigură calificarea Portugaliei de pe locul al doilea din Grupa D. Brazilia, evident, câştigă grupa cu 7 puncte.

Coreea de Nord - Coasta de Fildeş 0-3

Coasta de Fildeş a ratat, aşa cum era de aşteptat, calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Rezultatul de 3-0 de la Nelspruit nu a fost de ajutor în condiţiile în care Portugalia a obţinut un punct cu Brazilia. Coreea de Nord părăseşte şi ea Cupe Mondială cu trei înfrângeri, două dintre care la scor, şi cu un golaveraj jenant, de 1-12.

Golurile partidei au fost înscrise de Yaya Toure (min. 14), Romaric (min. 20) şi Bonaventure Kalou (min. 82).

Clasament:
1. Brazilia     3    2    1    0    5    2    7 puncte
2. Portugalia    3    1    2    0    7    0    5 p
3. Coasta de Fildeş 3    1    1    1    4    3    4 p
4. Coreea de Nord 3    0    0    3    1    12    0 p

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nationala Braziliei CM2010
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close