Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Brazilia şi Italia s-au calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor

Brazilia şi Italia s-au calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor

Brazilia şi Italia s-au calificat în semifinalele Cupei Confederaţiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    20 Iun 2013   •   17:21

Brazilia şi Italia sunt primele echipe calificate în semifinalele Cupei Confederaţiilor, competiţie care se dispută în Brazilia, ţară care va găzdui şi Cupa Mondială de anul viitor.

Cele două formaţii au punctaj maxim după primele două etape din grupa A şi se vor întâlni sâmbătă în meciul care va decide ocupanta primului loc.

La Fortaleza, Brazilia a câştigat cu 2-0 în faţa Mexicului, un rezultat în urma căruia gazdele continuă să fie singura echipă fără gol primit în competiţie.

Noul jucător al celor de la FC Barcelona, Neymar, a deschis scorul cu o execuţie superbă, în minutul 9, a doua sa reuşită la actuala ediţie a Cupei Confederaţiilor, pentru ca în al treilea minut de prelungire al întâlnirii să creeze faza în urma căreia Jo a stabilit rezultatul final.

În celălalt meci disputat miercuri, la Recife, Italia a revenit senzaţional de la 0-2 şi s-a impus în faţa Japoniei cu scorul de 4-3, după o partidă care candidează deja la titlul de cea mai frumoasă a competiţiei.

Niponii au condus surprinzător cu 2-0 după doar 33 de minute, în urma golurilor marcate de Honda, dintr-un penalty acordat uşor, şi Kagawa, dar squadra azzurra a reintrat în joc înainte de pauză, graţie reuşitei lui De Rossi.

Italia a egalat la cinci minute de la reluare, prin autogolul lui Uchida, pentru ca după alte două minute, Balotelli să-i aducă în avantaj pe peninsulari, tot dintr-un penalty acordat cu uşurinţă de arbitru.

Asiaticii au reuşit să egaleze la trei, prin Okazaki, însă ultimul cuvânt i-a aparţinut lui Giovinco, care a adus victoria Italiei în minutul 86.

Joi se dispută jocurile etapei a doua din grupa B. Campioana mondială şi europeană Spania va avea probabil cel mai dezechilibrat duel de la Cupa Confederaţiilor din acest an, urmând să joace împotriva naţionalei din Tahiti, în timp ce Nigeria va întâlni Uruguayul, într-o partidă în care sud-americanii trebuie să câştige pentru a continua să spere la calificarea în semifinale.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close