Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Bundesliga: Borussia Dortmund păstrează distanţa faţă de locul 2, Bayern revine pe podium

Bundesliga: Borussia Dortmund păstrează distanţa faţă de locul 2, Bayern revine pe podium

Bundesliga: Borussia Dortmund păstrează distanţa faţă de locul 2, Bayern revine pe podium
04 Apr 2011   •   15:43

Borussia Dortmund a mai făcut un pas spre un nou titlu de campioană a Germaniei, după ce a învins pe teren propriu cu scorul de 4-1 pe Hannover, echipa care ocupa poziţia a treia înaintea etapei a 28-a. Principala beneficiară a victoriei obţinută de galben-negri a fost Bayern Munchen, care revine pe podium după succesul la limită de pe Allianz Arena în faţa ultimei clasate, Borussia Monchengladbach.

Liderul Bundesligii a avut nevoie să primească un gol pentru a începe să joace. După o primă repriză slabă, încheiată fără goluri, Hannover a deschis scorul în debutul părţii secunde prin Abdellaoue. Replica Borussiei nu a întârziat şi a fost nemiloasă. Gotze a egalat după o acţiune personală de toată frumuseţea, Lucas Barrios a reuşit o dublă care practic a închis orice discuţie privind învingătoarea, pentru ca pe final Grosskreutz să pună cireaşa pe tort, finalizând o acţiune minunată a probabil viitoarei campioane a Germaniei. Dortmund păstrează un avans de şapte puncte în faţa ocupantei locului 2, Bayer leverkusen, învingătoare cu 1-0 la Kaiserslautern.

Victoria Borussiei a ajutat-o pe Bayern să revină pe locul 3, ultimul care asigură prezenţa în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Bavarezii au avut însă serios de tras până să ia toate punctele în partida de acasă cu ultima clasată, Monchengladbach. La fel ca de atâtea ori, salvatorul munchenezilor a fost olandezul Robben, care a marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 77.

Evenimentul etapei s-a petrecut însă la Hamburg, acolo unde meciul dintre St. Pauli şi Schalke a fost întrerupt în minutul 88, după ce unul dintre arbitrii asistenţi a fost lovit de o cutie de bere aruncată din tribune. În acel moment, gazdele erau conduse cu 2-0 şi evoluau cu doi oameni mai puţin. Tuşierul lovit anulase gazdelor un gol când scorul era încă 0-1. Chiar şi aşa, tehnicianul lui St. pauli consideră comportamentul fanilor inacceptabil.

Nu pot decât să-mi cer scuze faţă de asistentul respectiv. ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil şi intolerabil”, a declarat Holger Stanislawski, în timp ce arbitrul meciului, Deniz Aytekin, a spus: „Trebuie să oprim meciul, nu aveam altă opţiune”. Deocamdată, nu a fost luată o decizie în ceea ce priveşte rezultatul final.
 
Rezultate Bundesliga, etapa a 28-a

St. Pauli – Schalke 04 0-2 (meci întrerupt în minutul 88)
Kaiserslautern – Bayer Leverkusen 0-1
Werder Bremen – Stuttgart 1-1
Bayern Munchen – Monchengladbach 1-0
Mainz – Freiburg 1-1
Borussia Dortmund – Hannover 4-1
Hoffenheim – Hamburg 0-0
FC Koln – Nurnberg 1-0
Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1-1

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close