Antena 3 CNN Sport Fotbal extern "Câinii" au fost puşi cu botul pe labe la Istanbul: Galatasaray - Dinamo 4-1

"Câinii" au fost puşi cu botul pe labe la Istanbul: Galatasaray - Dinamo 4-1

"Câinii" au fost puşi cu botul pe labe la Istanbul: Galatasaray - Dinamo 4-1
22 Oct 2009   •   23:58

Românii nu sunt mai buni ca turcii, cel puţin nu când aceştia au în echipă nume precum Harry Kewell, Shabani Nonda sau Elano, iar pe banca de rezerve se află un jucător de talia lui Milan Baros. Galatasaray le-a transmis în modul cel mai clar acest lucru optimiştilor din fotbalul mioritic, învingând Dinamo cu 4-1 pe Ali Sami Yen, arena unde Hagi făcea istorie în urmă cu câţiva ani buni.

Turcii au dominat partida de la început, iar Dolha s-a remarcat în minutul opt la lovitura de cap a lui Servet Cetin. În minutul 22, Galatasaray a marcat prin Keita, dar arbitrul a oprit faza pe motiv de ofsaid. Au mai trecut însă doar 10 minute până când gazdele au spart gheaţa. Harry Kewell a centrat de pe flancul stâng pentru Cetin, însă acesta din urmă nu a mai ajuns la balon, reuşind doar să îl deruteze pe Dolha. Mingea s-a scurs în poart, iar golul i-a fost atribuit mijlocaşului australian.

După alte zece minute, Shabani Nonda a făcut 2-0, fructificând centrarea lui Keita. Dinamo a ieşit montată de la cabine să întoarcă soarta partidei, dar în minutul 47 Nonda a reuşit "dubla", după o centrare a aceluiaşi Keita şi o invitaţie reciprocă de a respinge mingea între Lucian Goian şi Dolha.

Cu gândul la derby-ul cu Fenerbahce din weeekend, Frank Rijkaard l-a schimbat pe Keita cu Aydin, în minutul 54, iar patru minute mai târziu acesta avea să scoată un penalty pentru gazde. Zie Diabate l-a faultat în careu, iar Elano a transformat lovitura de pedeapsă cu un şut bine plasat în stânga lui Dolha.

În minutul 62, Gabriel Boştină l-a imitat uşor pe Kewell şi a înscris cu un şut-centrare de la marginea careului de 16 metri, lateral stânga. Acesta avea însă să se dovedească a fi doar un gol de onoare pentru Dinamo, care a plecat cu coada între picioare de la Istanbul şi cu a doua înfrângere la activ în grupa F din Europa League, după trei partide disputate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close