Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Calciopoli: Fost director al lui Juventus, condamnat la trei ani de închisoare

Calciopoli: Fost director al lui Juventus, condamnat la trei ani de închisoare

Calciopoli: Fost director al lui Juventus, condamnat la trei ani de închisoare
14 Dec 2009   •   19:44

Antonio Giraudo, fostul director al lui Juventus Torino în perioada iulie 1994 - mai 2006, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru rolul său în scandalul meciurilor trucate din Italia, din 2006.

Giraudo, care a fost suspendat din activităţile fotbalistice pentru cinci ani, în 2006, de un tribunal sportiv, a fost găsit vinovat de fraudă şi conspiraţie în scandalul Calciopoli. Ministerul public ceruse iniţial o pedeapsă de cinci ani.

Alte trei persoane implicate în acest caz au primit condamnări: foştii arbitri Tiziano Pieri (doi ani şi patru luni) şi Paolo Dondarini (doi ani), precum şi fostul preşedinte al sindicatului arbitrilor, Tullio Lanese (doi ani). În schimb, alte şapte persoane, foşti arbitri şi asistenţi - Gianluca Rocchi, Stefano Cassara, Marco Gabriele, Domenico Messina, Duccio Baglioni, Giuseppe Foschetti şi Alessandro Griselli -, au fost achitate de Tribunal.

Echipa Juventus a fost retrogradată în Serie B în 2006, din cauza scandalului în care fost implicată, oficialii clubului fiind acuzaţi că au participat la manipularea a zeci de meciuri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Juventus Torino
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close