Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Calificare dramatică pentru Galata: 4-3 cu Bordeaux. Marseille şi PSG au avut mai mult noroc (VIDEO)

Calificare dramatică pentru Galata: 4-3 cu Bordeaux. Marseille şi PSG au avut mai mult noroc (VIDEO)

Calificare dramatică pentru Galata: 4-3 cu Bordeaux. Marseille şi PSG au avut mai mult noroc (VIDEO)
26 Feb 2009   •   22:55

Galatasaray Istanbul şi Girondins de Bordeaux au oferit poate cel mai spectaculos meci din şaisprezecimile Cupei UEFA, returul de pe Ali Sami Yen încheiindu-se cu scorul de 4-3 pentru turci.
Aceştia au obţinut totodată şi calificarea în următoarea rundă, graţie unui 0-0 obţinut în Franţa, oferindu-i un debut senzaţional noului antrenor Bulent Korkmaz, cel care a preluat postul de tehnician după ce Hagi a refuzat oferta baştanilor.
Meciul a început cum nu se putea mai prost pentru gruparea din Istanbul, Bellion deschizând scorul în minutul unu de joc şi oferind francezilor un posibil crucial gol în deplasare. Nu a fost aşa, însă, pentru că gazdele au întors rezultatul până la pauză. Arda Turan a egalat în minutul 43, pentru ca două minute mai târziu, chiar înainte de pauză, Harry Kewell să înscrie golul de 2-1 cu un şut fantastic de la marginea careului.
Vedeţi golurile primei reprize:

Arda Turan a dus scorul la 3-1 în minutul 65 şi calificarea părea jucată, dar turcii nu au fost lipsiţi de emoţii pe final, după ce Cavenaghi şi Chamakh au reuşit să restabilească egalitatea, înscriind în minutele 74 şi 76. Scorul final a fost stabilit de Sarioglu în minutul 88 şi debutul lui Korkmaz nu a fost stricat.
Twente ? Marseille 0-1 (1-0 în tur, 6-7 la penalty-uri)
Mai mult noroc decât fosta adversară a CFR-ului în grupele Ligii Campionilor a avut Marseille, care s-a calificat în optimi după ce a câştigat la penalty-uri dubla-întâlnire cu Twente. Învinsă în Franţa cu 1-0, Marseille a reuşit să întoarcă rezultatul în deplasare, prin golul marcat de Ben Arfa în minutul 24, şi s-a impus în cele din urmă cu 7-6 la loviturile de departajare.
Wolfsburg - Paris S.G. 1-3 (0-2 în tur)
Paris Saint Germain a avut mult mai puţine bătăi de cap, calificându-se cu scorul general de 5-1 după dubla cu Wolfsburg. Francezii conduceau înaintea returului cu 2-0 graţie celor două goluri marcate de Guillaume Hoarau pe finalul partidei din prima manşă şi elevii lui Paul Le Guen nu au cedat nicio clipă acest avantaj. Golgheterul lui PSG, Peguy Luyindula a deschis scorul din penalty, în minutul 38, după ce Jerome Rothen a fost faultat în careu. Rothen a dublat apoi avantajul după o oră de joc, dar mijlocaşul japonz de la Wolfsburg, Makoto Haseb, a redus din deficit trei minute mai târziu. Luyindula, totuşi, a asigurat celor de la PSG o întâlnire cu SC Braga sau Standard Liege în următoarea rundă, înscriind în minutul 73.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Galatasaray Istanbul Cupa UEFA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close