Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Camerun şi Zambia s-au întrecut în greşeli de apărare. "Leii" înving cu 3-2 şi evită dezastrul

Camerun şi Zambia s-au întrecut în greşeli de apărare. "Leii" înving cu 3-2 şi evită dezastrul

Camerun şi Zambia s-au întrecut în greşeli de apărare. "Leii" înving cu 3-2 şi evită dezastrul
17 Ian 2010   •   23:01

Camerun a evitat cu greu un dezastru la Cupa Africii pe Naţiuni din Angola, învingând cu 3-2 Zambia şi obţinând primele puncte la ediţia din 2010 a turneului.

Lupta în Grupa D rămâne deschisă până în ultima etapă, după ce Tunisia nu a reuşit decât o remiză albă cu Gabon în cealaltă partidă a zilei. Gabon conduce în clasament cu patru puncte şi trebuie să evite înfrângerea în meciul cu Zambia (1p), în timp ce Tunisia (2p) şi Camerun (3p) se vor înfrunta într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală.

Duminică, "leii neîmblânziţi" s-au văzut conduşi pentru o bună perioadă a meciului cu 1-0, după ce Mulenga a deschis scorul în minutul 8 profitând de o eroare gravă a lui Rigobert Song. Fundaşul camerunez a trimis din 5 metri, cu capul, spre propria poartă, luându-şi la ţintă portarul. Deşi autogolul a fost evitat, mingea a sărit la Mulenga, care a îndeplinit o simplă formalitate.

Tot după o gravă eroare avea să egaleze şi Camerun în minutul 68. Geremi a centrat din cădere de la 40 de metri, mai mult pentru a evita un aut, iar mingea a ajuns în careu, unde portarul Zambiei a reuşit să o lase să intre în poartă.

Patru minute mai târziu, Samuel Eto'o avea să întoarcă rezultatul, însă portarul "leilor", Kameni, a faultat incredibil în careu cu zece minute înainte de final şi Chris Katingo a transformat fără probleme. Golul salvării pentru Camerun a venit însă în minutul 86 de la Idrissou, care a reluat cu capul centrarea lui Geremi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Africii pe Natiuni Camerun Tunisia
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close