Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Capello vrea să rămână antrenor al Angliei până în 2012

Capello vrea să rămână antrenor al Angliei până în 2012

Capello vrea să rămână antrenor al Angliei până în 2012
Sursa foto: fabio capello
06 Sep 2009   •   16:37

Fabio Capello a dezvăluit că intenţionează să rămână antrenor al Angliei până în 2012. Contractul iralianului nu va expira decât după următorul Campionat European, dar au existat numeroase speculaţii că el va părăsi postul după încheierea Campionatului Mondial din Africa de Sud anul viitor.
Antrenorul de 61 de ani sublinia încă că nu are nicio intenţie de a pleca mai devreme şi că evenimentul din Polonia şi Ucraina rămâne un obiectiv pentru el.
"Contractul meu se încheiea în 2012 şi vreau să îl respect?, declara acesta înaintea amicalului cu Slovenia de pe Wembley. Având în vedere schimbarea norocului pentru Anglia, care a trecut de la eliminarea din grupe la calificările Euro 2008, la şapte victorii consecutive care a adus-o în pragul de a merge la Cupa Mondială, este foarte probabil ca federaţia să vrea să îl păstreze pe Capello.
Principala preocupare a acestuia este ocuparea unui loc pentru Campionatul din Africa de Sud, ceea ce s-ar întâmpla dacă miercuri iau trei puncte.
Sâmbătă, într-un meci amical, Anglia a trecut de Sloveni cu 2-1. Un penalti al lui Frank Lampard şi un şut de la distanţă al lui Jermain Defoe au permis englezilor să termine în avantaj, înaintea meciului oficial cu Croaţia, miercuri, pentru calificarea la campionatul mondial de fotbal.
Cu toate acestea, gazdele au părut puţin convingătoare, cu multe greşeli, ce au dus de altfel şi la golul de onoare reuşit pe final de Zlatan Ljubijankic.
Controverse continuă să îl înconjoare pe Wayne Rooney, care este acuzat de sloveni că a simulat la faza acordării penaltiului după ce s-a ciocnit în careu cu Bostjan Cesar.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fabio Capello
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close