Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Casillas şi Buffon au ajuns la 100 de selecţii în naţionalele Spaniei, respectiv Italiei

Casillas şi Buffon au ajuns la 100 de selecţii în naţionalele Spaniei, respectiv Italiei

Casillas şi Buffon au ajuns la 100 de selecţii în naţionalele Spaniei, respectiv Italiei
16 Noi 2009   •   14:28


Doi dintre cei mai buni portari europeni din ultimii ani, Iker Casillas şi Gianluigi Buffon, au avut motive de sărbătoare sâmbătă, după ce au jucat în naţionalele ţărilor lor pentru a 100-a oară.

Câştigător al Campionatului European în 2008, Casillas, în vârstă de 28 de ani, a atins cota 100 a selecţiilor în victoria cu 2-1 pe care Spania a obţinut-o în faţa Argentinei, chiar la Madrid, în timp ce Buffon, în vârstă de 31 de ani, câştigător al Cupei Mondiale în 2006, a fost neînvins în al 43-lea meci internaţional, Italia remizând, 0-0, cu Olanda, la Pescara.

O singură dată din 2003 niciunul dintre cei doi nu a fost votat "portarul anului" în opinia utilizatorilor Uefa.com şi ambii şi-au exprimat mândria de a fi jucat 100 de partide pentru ţările lor, calificate la Cupa Mondială din 2010.

Casillas, care şi-a făcut debutul în 2000, după ce a fost starul echipelor de tineret, a declarat: "Nu îmi place să vorbesc despre mine când echipa joacă, dar înţeleg că nu este un lucru uşor să ajungi la 100 de selecţii. De când am jucat prima oară pentru Spania multe lucruri s-au schimbat: m-am maturizat şi timpul m-a învăţat multe lecţii".

Cariera internaţională a lui Buffon se întinde până în 1997, anul în care a câştigat Campionatul European de tineret, iar portarul lui Juventus Torino a declarat: "Am făcut tot ce am putut ca să ajung aici, chiar dacă am fost răcit la începutul acestei săptămâni, pentru că echipa naţională este foarte importantă pentru mine. Mă bucur pentru această reuşită, dar 100 este un număr ca oricare altul, mai important este jocul echipei".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iker Casillas Gianluigi Buffon
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close