Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Câştigătorii Europa League: "Vom realiza doar peste ani ce am făcut pentru clubul Atletico"

Câştigătorii Europa League: "Vom realiza doar peste ani ce am făcut pentru clubul Atletico"

Câştigătorii Europa League: "Vom realiza doar peste ani ce am făcut pentru clubul Atletico"
Sursa foto: quique flores
13 Mai 2010   •   09:44

Atletico Madrid a cucerit, miercuri, trofeul Europa League la chiar prima ediţie a competiţiei. Acesta este cel de-al doilea trofeu european din istoria Atleti, iar antrenorul Quique Sanchez Flores este entuziasmat că a putut lua parte la această reuşită. Victoria cu Fulham din finala de la Hamburg a venit spectaculos, în a doua repriză de prelungiri.
Două goluri înscrise de uruguayanul Diego Forlan au ridicat-o pe Atletico Madrid în postura de câştigătoare a Europa League. Adversara Fulham, un outsider care reuşise să elimine spectaculos Şahtior, Juventus şi Hamburg, nu a mai reuşit minunea şi în finală în faţa unei echipe cu lecţia bine învăţată.
"Sunt bucuros, pentru că am avut un sezon greu. Am avut şansa să facem istorie, iar această şansă nu vine prea des. Am avut în mâinile noastre speranţele a mii de oameni, iar când câştigi un trofeu este o bucurie extrem de mare. Mulţi oameni sunt foarte fericiţi acum, această victorie e pentru ei", a declarat antrenorul Flores, după ce a primit medalia de câştigător al Europa League de la preşedintele UEFA, Michel Platini.
Atletico are şansa să mai câştige un trofeu sâmbătă, când va întâlni FC Sevilla în finala Cupei Spaniei. O nouă reuşită ar salva din toate punctele de vedere sezonul lui Atletico, care se află doar pe locul 9 în clasamentul Primera Division şi nu va juca în Liga Campionilor în stagiunea următoare. Cu toate acestea, antrenorul Flores nu vrea să le ia gândul jucătorilor de la trofeul cucerit.
"Nu vreau să le limitez euforia. Nu vreau să planific nimic, avem două zile în care să de bucurăm. Nu vom realiza decât peste mulţi ani ceea ce am reuşit. Este foarte important pentru istoria clubului.", a precizat tehnicianul.
Golgheterul echipei, Diego Forlan, este fericit că a câştigat Europa League şi spune că acest trofeu este mult mai important decât "Gheata de Aur" cucerită în 2009.
"Ştiam că va fi un meci dificil, dar am crezut tot timpul că putem învinge în timpul regulamentar. Am avut multe ocazii în prima repriză, dar Fulham a egalat repede şi a avut o apărare solidă. Am marcat două goluri, mă simt minunat, dar nu mi-am făcut decât meseria de atacant. Sezonul trecut am câştigat Gheata de Aur, dar acest trofeu cucerit cu echipa este mult mai important. Vom duce trofeul în Spania şi sper că norul de cenuşă ne va permite să ajungem în siguranţă la Madrid. Sper ca Madridul să ne aştepte împodobit în roşu şi alb ", a spus Forlan, atacantul uruguayan care a adus victoria lui Atletico.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: europa league Atletico Madrid Fulham
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close