Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Caz de rasism în Rusia: Un fan al lui Zenit i-a oferit o banană lui Roberto Carlos

Caz de rasism în Rusia: Un fan al lui Zenit i-a oferit o banană lui Roberto Carlos

Caz de rasism în Rusia: Un fan al lui Zenit i-a oferit o banană lui Roberto Carlos
Sursa foto: Foto: Sovietski Sport
23 Mar 2011   •   16:14

În ciuda campaniilor care se duc împotriva rasismului în sport, acesta continuă să fie prezent pe stadioane. cel mai recent exemplu vine din Rusia, acolo unde un fan al lui zenit St. Petersburg i-a oferit o banană lui Roberto Carlos.

Fosta câştigătoare a Cupei UEFA riscă să primească o amendă mare şi să aibă stadionul suspendat după ce un fan de-al său i-a întins o banană fostului jucător de la Real Madrid înaintea meciului dintre Zenit şi Anzhi Makhachkala, echipa la care s-a transferat de curând brazilianul.

Nu m-am simţit lezat de acest gest, la cei 37 de ani ai mei am văzut multe şi nu mă mai surprinde nici măcar o banană”, a declarat Roberto Carlos pentru publicaţia rusă Life Sports. Dacă fundaşul sud-american s-a abţinut să comenteze incidentul, oficialii clubului Zenit au oferit un comunicat în care acuză „gestul imoral” al suporterului şi reaminteşte tuturor fanilor că „rasismul este inacceptabil, fotbalul unind lumea, indiferent de statutul social, culoarea pielii sau confesiunea religioasă”.

Poliţia rusă şi zenit colaborează pentru descoperirea fanului vinovat, în timp ce comisia de disciplină a Federaţiei ruse se va reuni pentru a decide felul în care clubul din St. petersburg va fi pedepsit, ţinând cont că nu este pentru prima oară când suporterii săi au astfel de manifestări.

×
Subiecte în articol: rasism Rusia banana Zenit St. Petersburg
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close